Ali Rıza Bey Koşusu'nun galibi Pıtır oldu

Ali Rıza Bey Koşusu'nun galibi Pıtır oldu

4+ yaşlı safkan Arap atlarının start aldığı mücadele, 1400 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Ali Rıza Bey Koşusu'nda jokeyi Mustafa Çiçek ile start alan, Salih Durmaz'ın sahibi olduğu Pıtır (Güntay - İncidil / İbocan) galibiyetin sahibi oldu. Kadir Durmaz yetiştirmesi, Mehmet Kaya'nın antrene ettiği 5 yaşındaki kır erkek safkan bu sonuçla kariyerinin on birinci galibiyetini elde etmiş oldu.

tıklayınız.

Bu önemli koşuya jokeyi Halis Karataş ile katılan Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) ikinci sırada yer alırken, Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) Akın Sözen idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Sadettin Boyraz ile mücadelede start alan Sancar (Altaha - Rengin / Halid) dördüncü olarak pistten ayrılırken, Aryaliva (Canberktay - Özermiş / Volga.2) Ahmet Çelik idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Pıtır için bitiriş derecesi 1.31.65 olurken, farklar Baş - Burun - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Sabahattin Tekdoğan'a kupasını Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve YKK Başkanı Dr. Nihat Pakdil verdi.

Eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu kazanan safkanın antrenörü adına Sabahattin Tekdoğan'a plaketini takdim etti.

TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç kazanan safkanın jokeyi Mustafa Çiçek'e plaketini takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge de katıldı.

 

nuIfopqj51l0zx4hre6m9zfa.jpg

ar94ae8xjlnsy50u7vhxwrl3.jpg

q9xIjmln10myweihovkf2peu.jpg

ffgjquzakbaup461czey5jvm.jpg

jlwmz9xeacnh0I3rvoohglq6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.