Ali Rıza Ongun Koşusu’nu Mr Jingles kazandı

Ali Rıza Ongun Koşusu’nu Mr Jingles kazandı

3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus koşuyu Eray Hazar’ın yetiştirdiği, Bektaş Arslan’ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Muzaffer Kılıçseren’in üstlendiği Mr Jingles (General Quarters - Holy Women / Powerscourt) jokeyi Mehmet Akyavuz’la kazandı. Doru erkek tay için 2000 metre kum pistte müddet 2.08.47 olarak kayıtlara geçti.

6 tayın mücadelesinden Repair Man (Smart Robin - Rose Daily / Eagle Eyed) ikincilikle ayrılırken, Sharp Glass (Sharp Knife - Glass Path / El Corredor) üçüncü, startta üç boy kadar oyalanan Irish Millions (General Quarters - Kraliçe Hera / Powerscourt) dördüncü, Sarptay (Corinthian - Petek Sultan / Victory Gallop) da beşinci sırada yer aldı. Farklar ise 4 Boy - 3,5 Boy - 5,5 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

 

Dr. Ali Rıza Ongun

1930 yılında Mersin’de doğan Ali Rıza Ongun, 1950 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Ardından ziraat alanında eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan California Davis Üniversitesi’nde devam etti. Aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1960 yılında yarışçılığa başlayan Ongun, uzun yıllar yetiştiricilik alanında faaliyet gösterdi. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1967 yılında Selten isimli İngiliz safkanı ile Gazi Koşusu’nu kazandı. 2017 yılında aramızdan ayrılan Dr. Ali Rıza Ongun’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

4u7prkIfbnailvkmedbx2oft.jpg

gv28buyroq9yjl14aemzjnha.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.