Ali Sunal'dan deprem eleştirisi

Ali Sunal'dan deprem eleştirisi

Show TV'de yayınlanan komedi programından konuşan Ali Sunal, "Normalleşmek istiyoruz, normalleşmemiz için sorumluların hesap vermesi gerekli' dedi

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür programının yapımcısı ve sunucusu Ali Sunal depremde yaşanan ihmallerle ilgili konuştu.

11 ilimizde hissedilen deprem felaketinde on binlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce insan ailesini kaybetti, milyonlarca insan evini, arkadaşlarını, anılarını, geçmişini, şehrini kaybetti.
Ve 85 milyonun yüreği yanıyor. Bu yangın hiçbir zaman sönmeyecek.
Artık herkes normalleşmenin peşinde. Peki ne bu normal? Bu peşinde olduğumuz normalleşme ne?

Mesela fay hattına binalar yapmak mıdır normal olan? ya da depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin ve yardımların gecikmesi midir normal? Denetlenmemiş binalar para ile satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı vermek normal midir mesela.

veya böyle bir zamanda çadır satmak normal midir mesela? ve böyle bir felaketten sonra 'arkadaş ben yanlı yaptım özür diliyorum' deyip istifa edilmemesi normal midir sizce? Hayır efendim, bu normal değil.

Bundan sonra normal olan tüm sorumlulardan vatandaş olarak hesap sormak. Artık normal olan her felaketi kadere bağlamak değil o felaket olmadan önce nasıl önleyeceğimizi anlatan bilime kulak vermektir.

Artık normal olan yetki veren kişinin bir işi akrabasına, ailesine, arkadaşına, partilisine, ortağına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır.

Atatürk'ün de dediği, gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Biz umutuyuz bu normal bir gün gerçekleşecek. Ama o güne kadar gördüğümüz tüm hataların üzerine mizah büyüteciyle bakmaya devam edeceğiz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.