ALTIN KOZA’DA ONUR ÖDÜLLERİ PERRAN KUTMAN VE CİHAN ÜNAL’A VERİLDİ

ALTIN KOZA’DA ONUR ÖDÜLLERİ PERRAN KUTMAN VE CİHAN ÜNAL’A VERİLDİ

PerranKutman: Sinemamızın bir emekçisi olmak benim için onurların en büyüğü.

Cihan Ünal: Bahçemizderengarenk çiçekler açtı bu anlamlı ödülle.

Zeydan Karalar: Adana sanatıönemseyen, benimseyen ve bilen bir şehir.

30. Uluslararası AltınKoza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Töreni, muhteşem bir geceye sahne oldu.Bu yılki ‘‘Onur Ödülleri’’ Perran Kutman ve Cihan Ünal’a verildi.

Festivalin ulusal yarışmafilmlerinden ’’Kıyıda”, “Annesinin Kuzusu” ve ‘’Ceylin’’ filmleriningösterimleri, yönetmen ve oyuncularının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Belgesel Film Yarışması veKısa Film Yarışması finalist filmlerinin gösterimi yapıldı. Adanalısinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival; söyleşiler, paneller ve özelgösterimlerle sürüyor.

 

Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı Zeydan Karalar başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 30.kez sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde‘’Onur Ödülleri’’ sahiplerini buldu. Gani Müjde’nin sunumuyla gerçekleşentörende ‘‘Onur Ödülleri’’ Perran Kutman ve Cihan Ünal’a takdim edildi.

Açılış konuşmasına;sanatçıları, sinema emekçilerini ve konukları selamlayarak başlayan AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; Altın Koza’yı marka halinesanatçıların getirdiğini belirterek, minnettarlıklarını ifade etti. BaşkanZeydan Karalar şunları söyledi: “Adana sanatı benimseyen, bilen ve seveninsanların yaşadığı, çok sanatçı yetiştiren bir şehir. Türkiye Cumhuriyeti’ninKurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sanata ne kadar önem veriyor veseviyorsa, Adanalılar da sanatı o kadar seviyor. Adanalı olmaktan gururduyuyorum. İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100. yılında, Adana AltınKoza Film Festivali’nin 30’uncusunu yapıyoruz. Festivalimiz her yıl biröncekinden daha iyi oluyor. Türk sinemasına, tiyatrosuna ömürlerini veren,büyük başarılara imza atan, çok sevilen sanatçılarımız Perran Kutman ve CihanÜnal’a, onur ödülünü kabul ettikleri için teşekkür ediyorum.”

Türk Sineması’nın usta ismiPerran Kutman’a ödülünü, Halil Ergün takdim etti. Perran Kutman ‘’Sinemamızın bir emekçisi olmak benim için onurların en büyüğü.Cumhuriyetimizin 100. yılında sinema adına yapılan bu organizasyonun birparçası olmak o kadar mutluluk verici ki. Güzel insan demek Adanalı demek benimiçin. Sinemaya tutkulu insanların şehri demek. Pamuk demek, sanat demek,bereket, barış ve sevgi demek... Tüm Adanalılara, emeği geçen herkese teşekkürediyorum’’ dedi.

Festivalde Onur Ödülü’nüalan usta oyuncu Cihan Ünal’ın ödülünü, Zeydan Karalar ve Biket İlhan verdi.Cihan Ünal ‘’Eylül ayının son günlerinde, sonbahar yapraklarıyla örtülübahçemizde rengarenk çiçekler açtı bu anlamlı ödülle. Altın Koza’da emeğigeçen, başta sevgili, değerli belediye başkanımız Zeydan Karalar olmak üzere,tüm jüri üyelerine, etkinliğe katılan sanatçılara ve sanatseverlere sonsuzteşekkürler” diye konuştu.

Ödül töreni Çukurova DevletSenfoni Orkestrası’nın Türk ve dünya sinemasından film müziklerinin yer aldığımuhteşem konseriyle sona erdi.

 

k7ndcgosv26uqeh4akwqIpxt.jpg

2mhrpugzwy8xkpnvqazjqr7g.jpg

tt4i8gnxxfzmraqlyugpnf6a.jpg

48o9daacjkzhjuqbfcmo5gmt.jpg

9Ixkhjpdwu6lnxpmem1h4qo2.jpg

ukuezqoprfrbzdwkpixa85g6.jpg

cq8nx30ry76plifImyatvzbg.jpg

7vgv2datbhyi45m9lon1c0dl.jpg

94tzbz7bxhawa5mpghfwidrI.jpg

403gpbnwo5x1enquvcwimIao.jpg

lszd8ma6nasu5pbbpfjv1jol.jpg

ug2Idltakuse3zqfhrmnf7o8.jpg

jfhnIfexmh7mnqxpky3kgu21.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.