ALZHEİMER HASTASI YAŞLILARIMIZ VE YAKINLARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

ALZHEİMER HASTASI YAŞLILARIMIZ VE YAKINLARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

Merkezimize gelen Alzheimer hastalarına uzman psikologlarımız tarafından öncelikle ön değerlendirme seansı uygulanıyor. Hastanın algılama, mantık yürütme ve motor refleksleri kontrol edilerek hastanın durumu belirleniyor.

Hastanın düzeyine göre belirlenen mental aktivitelerle birlikte öğretilen seramik, ahşap boyama ve ebru sanatı ile Alzheimer hastalığının yavaşlatılması hedefleniyor. Yakın zamanda bu eğitimlere ek olarak uzman Fizyoterapist eşliğinde hastalarımıza fiziksel egzersiz dersleri de başlatıyoruz.

Haftada 3 gün devam eden eğitimlerimizde hastaların sosyalleşerek zihinsel aktivitelerini geliştirmesine olanak sağlıyor aynı zamanda hasta yakınlarımıza da psikolojik destek veriyoruz.

Hasta yakınlarına uzmanlarımız tarafından haftada 2 gün verilen psikolojik destek sayesinde hastayla etkili ve doğru iletişim kurulması ve ayrıca beslenme alışkanlıklarının belirlenmesi konusunda yardımcı oluyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.