“Ankara Bizi Bağrına Bastı”

“Ankara Bizi Bağrına Bastı”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Ankara'daydı. Başkan Hançerli, toplu Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'nde Halk TV'ye açıklamalarda bulundu.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclis Üyeleri ve diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Ankara’da önce Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün huzuruna çıktı, daha sonra da yerel yönetimlerdeki yol haritası üzerine bir toplantı gerçekleştirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Hançerli ziyaretin ardından Halk TV canlı yayınına konuk oldu.

Yıllar sonra bir İBB Başkanı’nın İBB Meclis Üyeleri ile birlikte Anıtkabir’e giderek Ata’nın huzuruna çıkmasının heyecan verici olduğunu belirten Hançerli, “Ankarabizi bağrına bastı. Ankaralılar Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ve bizleri büyük bir heyecanla ve coşkuyla karşıladılar. Bunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Sayın İmamoğlu’nun bir seçim döneminde Ata’mızın huzuruna ikinci gelişi oldu. Şeref defterine imzasını atmıştı, ama bugün 16 milyon İstanbullu Sayın Ekrem İmamoğlu’nun o anı defterine, şeref defterine tekrardan yazmasını sağladı. Ben de huzurunuzda bir kez daha bütün İstanbullulara teşekkür ediyorum” dedi.

“Avcılar halkı bu güzelliklerin bir parçası”

Avcılar halkının 23 Haziran seçimlerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hançerli, “Demokrasinin zaferinde Avcılar halkının da büyük payı var. Avcılarlılar mutlu ve sorunların şimdiden çözüldüğünü, önemli aşamalar kat edildiğini görüyor. Avcılar halkı da tüm Türkiye gibi mutlu, heyecanlı ve bu güzelliklerin bir parçası olduklarını biliyor. Avcılar’da da her şey çok güzel oldu ve olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Yeni nesil belediyeciliği Türkiye’ye yayacağız”

Halkla el ele geleceğin Avcılar’ını, geleceğin İstanbul’unu ve Türkiye’sini yaratacaklarını söyleyen Turan Hançerli, “Katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla yapacağız. Bunu şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yapacağız. 435 bin Avcılarlı’yla el ele, kol kola Avcılar’ın sorunlarını çözeceğiz, İstanbul’un sorunlarını çözmeye katkı sunacağız ve yeni nesil belediyeciliği tüm Türkiye’ye Avcılar’dan İstanbul’dan yayacağız. Avcılarlılar da buna inanıyorlar” şeklinde konuştu.

“Önceliğimiz güvenli konutlar”

Önemli sorunlarla karşı karşıya olduklarını ve bu sorunların üstesinden halkla birlikte geleceklerini vurgulayan Başkan Hançerli, “Birikmiş meseleler var, uzun yıllardı çözülmemiş meseleler var. 20 yıl önce bir deprem gerçeğiyle tanıştı İstanbul. Ama 20 yıl içerisinde depreme ilişkin önlemlerin hala alınmadığını görüyoruz. Ama biz Avcılar’da Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da desteği ve onun hedefleriyle uyumlu bir şekilde Avcılar halkını öncelikle güvenli konutlara, depremden korkmayacağımız konutlara kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Halkın çıkarına çalışmalar yapmaya hiç aralık vermeden devam edeceğiz. Bunlardan en önemlisi de güvenli konutların inşası. Ve bunun için de çalışmalara başladık” dedi.

“Demokrasi güçlendikçe ekonomi de güçlenecek”

Demokrasinin güçlenmesinin ekonominin güçlenmesini beraberinde getireceğini ifade eden Hançerli, “Demokrasi güçlendikçe ekonomi de güçlenecek. Artık sıra ekonominin güçlenmesinde. Yerel yönetici olmamıza rağmen bunları yapabileceğimizi söylüyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Ekrem İmamoğlu’nun projeleri arasında istihdamla ilgili adımlar var. Yani ülkemizin en büyük sorunu olan genç istihdamı sorununa yerel yönetici olmasına rağmen önemli bir şekilde eğiliyor ve çözüm üretmeye çalışıyor. Ve üreteceğini biliyoruz. Bunun çalışmalarını da birlikte yaptık ve ortak istihdam büroları açtık. 3 aydır belirsizlikler nedeniyle Türkiye çok şey kaybetti. Artık iş zamanı. Gecemizi gündüzümüze katacağız, iki kat daha fazla çalışacağız. Çünkü bu ülke insanları bu olumsuzlukları, işsizliği, yoksulluğu ve gelecek kaygısını yaşamayı hak etmiyor. Daha güzel bir Türkiye’yi hak ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz, çalışacağız.”

max1djazhIzhmgynb2clk5wb.jpg

ymaod8lt1xrncu3l9j7b5fkx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.