ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN DİYABET HASTALARINA MOTİVASYON KAMPI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN DİYABET HASTALARINA MOTİVASYON KAMPI

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 5 gün süren kampta diyabet hastalarına sosyal aktiveler ve eğitim desteği verdi.

 

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesislerinde diyabet hastalarına yönelik motivasyon kampı düzenlendi.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı’nda tedavileri takip edilen diyabet hastalarına yönelik 5 gün süren kampta sosyal aktiveler düzenlenirken eğitim desteği ile bilgilendirme de yapıldı.

 

ÜNSAL: “BU TÜR ÇALIŞMALARA HER ZAMAN SICAK BAKIYORUZ”

Kampın son gününde düzenlenen programda konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal,“Diyabetli hastalar konusunda toplum farkındalığını yükseltmek, onlara bir nebze de olsa biz de destek olmak için bu tür çalışmalara her zaman sıcak bakıyoruz. Elimizdeki tüm imkânlarla sizlerin yanında olmayı arzu ediyoruz. Diyabet hastalığında Avrupa’da birinci sıraya yükselmişiz. Bu üzücü bir durum... Düzensiz, hareketsiz bir yaşam, iyi beslenememe, teknolojinin getirdiği özellikle pandemiyle birlikte durgun bir hayat tarzı diyabet hasta sayısını artırıyor. Buna karşı ailelerin hastalara destek olması çok önemli. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak o aile mensuplarından birisi olmak istiyoruz”dedi.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise,“Kampımızın son günü… Bu kamplarla, günlük hayatımızda diyabetle nasıl başa çıkabiliriz onu öğrenmeye çalışıyoruz. Bu kampımızda yeni yeni çocuklarımızla tanıştık. Burdur’dan gelen çocuklarımız oldu. Yeni ailelerle tanıştık. Bu kampı her yönüyle çok güzel yaşadık. Ankara Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ederiz. Hayal etmediğimiz imkânı bizim önümüze serdiler”diye konuştu.

KAMPIN KAPANIŞI SOĞUKSU MİLLİ PARKI’NDA

Kampın kapanışını Soğuksu Milli Parkı’nda doğa ile iç içe gerçekleştirdiklerini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanlığında görev yapan Biyolog Ezgi Sarıkaya,“Belediyemizin tüm imkânlarını kullanarak halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Halk sağlığına önem verdiğimiz için 5 gün süren bu kampta diyabet üzerine eğitimler, spor ve motivasyonla ilgili çeşitli aktiviteler yaptık. Bu çalışmalara devam edeceğiz”derken 15 yıldır diyabet hastası olduğunu ve motivasyon kampına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Emre Metin,“Kamp çok eğlenceli geçti. Diyabet eğitimlerini tamamladık. Sporun ne kadar etkili olduğunu gördük. Hijyen ve beslenme eğitimleri de aldık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bizlere açmış olduğu kapılardan, sunmuş olduğu imkânlardan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz”dedi.

 

hcvt28uf5ziq97wheyly1eo4.jpg

iotgkptdschyrjb1auzqwore.jpg

7p2yububfzqed0egnImrstyk.jpg

dah9t3kvexzqmnvgz86tepry.jpg

eqs2ic4Iduasphaug3mxxehm.jpg

jo21lihkexsnqyxclnfzy9te.jpg

w96auxk8lh1cpfnrpg0harcs.jpg

lacyoq761bysxnrk32lphjbI.jpg

6ngIhjpivgv4ckd5cmwqtn1l.jpg

xo8mygknzzw5hwtnqtb96cqo.jpg

spm036pj1xelghgr8qtrkfk2.jpg

xzkpi746usewcdp1avlrnt2c.jpg

Iq1lhba7xtzrwjrne0ekzaup.jpg

men7dkj2gh9s05tle8p3pira.jpg

qlojyy3gh7kv6xmIfdo9tpkz.jpg

hkcomudw6tnsqlw2r3bcfjvn.jpg

yzdwrweI8gfknb7cbqi36v14.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.