ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE REFLEKTÖRLÜ ÇIKARTMA VE KOL BANDI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE REFLEKTÖRLÜ ÇIKARTMA VE KOL BANDI

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtmaya devam ediyor. Ankara genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz toplam 60 binsticker dağıtılacak.

Kentte can güvenliğini önceleyen “insan odaklı” uygulamaları hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi,“Güvenli Ankara Güvenli Yaya”sloganıyla geçen sene başlattığı “Reflektörlü Çanta Çıkartması”uygulamasına bu yıl da devam ediyor.

Zabıta Daire Başkanlığı, sabit saat uygulaması nedeniyle sabah erken saatlerde hava aydınlanmadan okula giden öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafikte görünür olabilmesi amacıyla başlattığı sticker uygulamasını sürdürüyor.

 

60 BİN STİCKER ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bu sene de Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtılmaya devam ediyor.

Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, uygulamaya ilişkin,“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin de yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize sağladığımız kantin desteği, sınav ücretlerinin ödenmesi, servis desteği, abonman desteği, kırtasiye desteği, bayram harçlığı desteği ve karne hediyesi gibi uygulamalarımızın yanında 3. yılına giren “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” projesi kapsamında da öğrencilerimizin okula güvenle gelip gitmelerini ve trafikte güvenlerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl dağıtacağımızstickerlarla birlikte toplamda 60 binSticker’ıöğrencilerimize ulaştırmış olacağız”diye konuştu.

   

Öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak amacıyla Ankara Zabıtası tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında reflektörlü çıkartmalar ile kol bantları kent genelindeki tümilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerineücretsiz olarak dağıtılacak.

Çantalarına stickerlari yapıştıran öğrenciler düşüncelerini şöyle ifade etti:

-Eslem Özdemir:“Bu uygulamayı güzel buldum. Trafikte güvenli olmamızı sağlayacak, kazalardan bizi koruyacak.”

-Ahmet Özgedik: “Daha güvenli olmamız ve trafikte kaza olmaması için işe yarayabilir.”

-Tolga Cangüneç:“Bu stackerlari verdiğiniz için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum öncelikle. Bunları kullandıktan sonra yoldaki sürücülerin dikkatlerini çekebileceğiz. Sırtımızda takılı olduğu için bizi görebilecekler ve kazaları azaltmış olacağız.”

-Buğlem Mira Güllü:“İyi oldu çünkü bazen araçlar bizi görmeden yola atlıyorlar. Fosforlu olduğu için bizi görebilir, yavaşlayabilir ve kazalara yol açmazlar.”

-Ayza Mine Şakrak:“Bizim arkadaşlarımız gri fosforlu çıkartma almış buda işe yarayabilir. Fosforlu olduğu için insanlar bizi fark edebilir. Stickerlarla karanlıkta görünür oluruz.”

kjphcaz7yqfxveuo3ywwo9lp.jpg

w3rbkq0csd7sxp5kdomvhx8l.jpg

zfdtpcys2mcbgqIora6sw15h.jpg

coyhxqvkluxrek36frnIwndb.jpg

7j9be5pf2yxs4i6mjqrucakk.jpg

hsysmvmotufcqdi6xqae59ug.jpg

dongdfehbvktlyzrjpwci9ea.jpg

kvnceraxtgsu0ycgrknas8oy.jpg

2hegw69cmjs8czukIp7ovdl0.jpg

iut2gmpcaveo0jxboavszmjn.jpg

lwsrcjsqnoh1z4b3mtxzvlq0.jpg

opk0lqk2dsw438ni5dtvpbuj.jpg

5zh8pyvwuosvnyrqzdI762gf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.