ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN 21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ “BAŞKENTİN KADINLARI ŞİİR DİNLETİSİ”

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN 21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ “BAŞKENTİN KADINLARI ŞİİR DİNLETİSİ”

Cumhuriyet tarihinde önemli yer tutan kadın şairlerin şiirleri, farklı mesleklere sahip kadınlar tarafından yeniden yorumlandı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı iş birliğiyle “Başkentin Kadınları Şiir Dinletisi” programı düzenlendi.

 

ŞİİRSEVERLERİ BİR ARAYA GETİREN ÖZEL ETKİNLİK

 

21 Mart Dünya Şiir Günü’ne özel olarak düzenlenen etkinlik Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Farklı meslek grubundan şiire gönül veren 12 kadın Cumhuriyet tarihinde önemli yer tutan kadın yazar ve şairlerin şiirlerini yeniden yorumladı.

 

Başkentin Kadınları Şiir Dinletisi’ne katılan EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, “21 Mart Dünya Şiir Günü ve Bahar Bayramı… Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği programda bugün arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma yapmış. Çok güzel şiirler okudular ve güzel bir etkinlik oldu. Umarım bunu önümüzdeki sene daha görkemli bir şekilde kutlayacağız” diye konuştu.

 

EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök düzenlenen şiir dinletisi hakkında şunları söyledi:

 

“Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü… UNESCO tarafından 1999 yılında ilan edildi. Gerçekten şiirin, sanatın birleştirici, bütünleştirici özelliğine ve dil çeşitliliğine vurgu yapmak amacıyla ilan edilen bir gün. Bugün pek çok şiirsever, sanatçı, şair, Dünya Şiir Günü’nü kutlamak için etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Biz de ABB ve EGO Genel Müdürlüğü olarak sanatın ve kültürün Başkenti olan Ankara’mızda bugünü bir etkinlikle kutlamak istedik. 21 Mart aynı zamanda yeni bir günün başlangıç zamanı, yeni umudun yeni başlangıcı… Şiir de her zaman insana yeni bir ümit yeni bir heyecan veriyor.”

 

Başkentin Kadınları, okudukları şiirler ile katılımcıları hem duygusal hem de sanatsal bir yolculuğa çıkardı. Program sonunda şiirlere yeniden hayat veren kadınlara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzalı katılım belgesi verildi.

    

87eobhzykIozylxdsuwthjpg.jpg

kj6f1ossgchql4umklwawxep.jpg

dr2oIzphagg83pnlvtvxawrf.jpg

I8ruwyhrfqjn0kcwjfx2yx5p.jpg

ysdt3hj2a4alrngthuzf6q1e.jpg

lngu26ixzvex1dzdb3w5omn4.jpg

3jm5xu7r1hlksb8phawkge6n.jpg

wd0r1ynlcytpamzgklsjpfg7.jpg

udxj4vpmneaxbzfaosvsli6r.jpg

cs1bcoxvug7jhkgtxyq3u9hf.jpg

l2ku4ggwp9znhvafe8iImla0.jpg

akqhkbj2vp7i06sg9xeulmey.jpg

qph4jaksl1tq2epIzhzbi0xl.jpg

u3qkwhj0ioldmfsvr9jeoske.jpg

8ffuhd1kwkzt6sq2xaynvjse.jpg

7bvbxw6tzpn30zt18hIdjsxf.jpg

ajkghhlvvtpzI5ubfrfgks27.jpg

rbmr2ofsjvu4apqlzz1vputj.jpg

ibkzmjv8eotcwxbs6tsreodx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.