ANKARA KENT KONYESİ “ZAFERİN YOLU-RUHUNDAKİ ATEŞ” BELGESEL FİLMİNİN İLK GÖSTERİMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ANKARA KENT KONYESİ “ZAFERİN YOLU-RUHUNDAKİ ATEŞ” BELGESEL FİLMİNİN İLK GÖSTERİMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Gösterime, sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum temsilcileri ile davetliler katıldı. Filmin ön gösterimine yazılı bir mesaj ile gönderen ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Türk İstiklal Savaşımızın arkasında yer alan, ulusumuzun yıldızı Gazi Mustafa Kemal’in emaneti, yüz yıllık Cumhuriyetin yüz yıllık başkenti Ankara’mızda aynı duyguları paylaşan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

   

Ankara Kent Konseyi, Kurtuluş Savaş’ının anlatıldığı “Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş” belgesel filminin ön gösterimine ev sahipliği yaptı.

Ankara Kent konseyi Kabul Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime; Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt,CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalay, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, AKK Başkan Yardımcıları Dr. Süleyman Basa, Ceren Anadol, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Levent Çeri, AKK Yüzyıllar Çalışma Grubu Sözcüsü Kadim Koç ile davetliler katıldı.

  

“KAHRAMAN TÜRK ORDUSU’NA İTHAF EDİLEN BU BELGESELİN SADECE GEÇMİŞİN DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİR MİLLETİN ÖZGÜRLÜK ATEŞİNİ VE BAĞIMSIZLIK İNANCINI YANSITIYOR”

Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan “Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş” belgesel filminin ön gösterimi öncesinde yönetmenler Nazım Doğan, Sinan Çevik ve belgeselin yapımcısı Alp Armutlu söyleşi gerçekleştirdi.Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Kahraman Türk Ordusu’na ithaf edilen bu belgeselin sadece geçmişin değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük ateşini ve bağımsızlık inancını da yansıttığını söyledi.

Yılmaz, “Bizlere, geçmişte edindiğimiz tecrübelerle geleceğe büyük bir ilhamla bakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Cumhuriyetimizin ışığını göreceğiz. Geleceğimize ve 2. Yüzyılımıza, ortak geçmişlerimizle, ortak aklımızla vatan diye diye pırpır atan bu yüreklerimizle daha da umutla bakacağız. Bu kıymetli belgeseli bizlerle buluşturduğunuz ve Cumhuriyetimize katma değer yarattığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyor, burada bizimle birlikte olan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş olmak üzere, tüm kıymetli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum”diye konuştu.

FİLMİN ÖN GÖSTERİMİNDE MANSUR YAVAŞ’TAN YAZILI MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise gösterime yazılı mesajla katıldı. Yavaş, mesajında,” Türk İstiklal Savaşımızın arkasında yer alan, ulusumuzun yıldızı Gazi Mustafa Kemal’in emaneti, yüz yıllık Cumhuriyetin yüz yıllık başkenti Ankara’mızda aynı duyguları paylaşan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum”ifadelerini kullandı.

eygzbocw6tu21vIntknuimjd.jpg

x17aoyztplsejmvkaujddg9k.jpg

7zyabap0hokrelgi3qe4jhlc.jpg

1pl3zj4kgxhlo6xruftyvz8k.jpg

p63m9ni1cy25ygmbdeatxfvg.jpg

kzmtrjsliw0ob39nytewpf7b.jpg

hn9xn5j6b30h7eIus2wfciqo.jpg

hwh4vycjgz6upymtlfdbae0x.jpg

j1kktlbpIvsngodqcu7h6iys.jpg

e9sv8knk3jor2qyjaemccmuq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.