ANKARAGÜCÜ VE 1 MAYIS KOMİTESİNDEN  BAŞKAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETLERİ

ANKARAGÜCÜ VE 1 MAYIS KOMİTESİNDEN BAŞKAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MKE Ankaragücü yöneticileri ve DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs komitesini, Saraçhane’deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane merkez binadaki makam odasında, ilk olarak MKE Ankaragücü yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan vekili Metin Akyüz’den Ankaragücü’nün 1910 yılında kurulduğu ve 1920’de Ankara’ya taşındığı bilgisini alan İmamoğlu, şaşkınlığını, ‘‘Ankaragücü’nün köklü bir kulüp olduğunu biliyordum ama İstanbul’da kurulduğunu bilmiyordum. Daha da manevi olmuş’’ sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu’na, Ankaragücü atkısı, futbolcuların imzaladığı ve arkasında ‘‘Ekrem İmamoğlu’’ yazan 06 numaralı forma ile sarı-lacivert renklerde tespih hediye edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, ‘‘İyi bir forma koleksiyonum var. Bunu da oraya koyacağım. Ankaragücü taraftarına da benden selam söyleyin. Seviyorum yani. Takımını bu kadar seven, hiç terk etmeyen… Tutku önemli bir şey. Beni de ayakta tutan da tutku. Benim tutkum da İstanbul, vatanımız, milletimiz. Hepimizin tutkusu öyle. Allah, her takıma nasip etsin öyle bir taraftar topluluğunu’’ şeklinde konuştu.

ÖNCE SPOR, SONRA SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ankaragücü ziyaretinin ardından İmamoğlu’nun ikinci konukları DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs komitesi oldu. İmamoğlu, komiteyi, ‘‘30 Nisan’da, Beylikdüzü’nde yaptığımız gibi, çalışanlarımızı mesai saati bitiminde avluya toplayacağız. Onların 1 Mayıs’larını kutlayacağız. İBB’de şubesi olan tüm sendikaları da davet edeceğiz’’ sözleriyle karşıladı. Komite adına söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ‘‘1 Mayıs meydanı, tarihsel olarak Taksim Meydanı’dır’’ diyen Çerkezoğlu, bu taleplerinin karşılık bulmadığını belirtti. Çerkezoğlu, ‘’2013’ten bu yana yasakçı bir tutum söz konusu. Bu yasağı aşmak adına İstanbul Valisi ile görüşmeler yaptık ama sonuç alamadık. Sonuç olarak Bakırköy’deki pazar alanında kutlayacağız. 1 milyona yakın katılım bekliyoruz. Hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz. İşçilere, emekçilere yakışır bir 1 Mayıs kutlamak istiyoruz. Sizi de, 1 Mayıs’ta aramızda görmek istiyoruz. Sizi davet etmek için geldik. Salı günü burada yapacağınız etkinlik de önemli. Bizler de burada olacağız ve katkı sunacağız. Türkiye’nin normalleşmesi açısından da 1 Mayıs önemli. Ulaşımla ilgili kolaylaştırıcı tedbirler konusunda desteğinizi bekliyoruz. Sendikalar ve partiler dışında birçok vatandaşımız da bağımsız olarak geliyor alana. Bu anlamda sizin İBB olarak kolaylaştırıcılığınız önemli’’ dedi. 

‘‘1 MAYIS’TA BAKIRKÖY’DE OLACAĞIM’’

1 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu kaydeden İmamoğlu, ‘’1 Mayıs’ın hak ettiği ortama kavuşması için çalışırız. 1 Mayıs’a 1 hafta kala değil, belki 6-7 ay öncesinden oturup konuşmak, tartışmak, sohbet etmek, belki içine valiliği ve diğer unsurları da katarak İstanbul adına, emeğin şenliği, şöleni aynı zamanda da sorunların hatırlandığı, aksettirildiği bir gün olması lazım. Bu, demokrasi aslında. Demokrasinin en canlı alanlarından bir tanesi oluyor 1 Mayıs. Belediye öncesi siyasi dönemim başlayınca 1 Mayıs’ın tadına varmış bir kişiyim. Hem mesajlarını hem ortamını yaşamış birisiyim. Orada emek adına manevi bir süreç yaşanıyor. Bunu, topluma da iyi anlatmamız gerekiyor. Başka türlü anlamlar yükleniyor ve toplum bundan olumsuz etkileniyor. Toplum da ‘‘Evet, 1 Mayıs buymuş’’ dediğinde, bir bakmışsınız topyekun İstanbul’da herkesin çoluk katıldığı bir ortama da dönüşebilir. Bunu çalışmalıyız. Kalan günler içinde elimizden ne gelirse yaparız. Sizlere destek olma adına, bir bölümünde mutlaka sizlerle olmaya çalışacağım, olacağım’’ diye konuştu.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.