ANTAKYA VE TÜM DOĞU PATRİĞİ 10.YUHANNA YAZICI VE BERABERİNDEKİ HEYET BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

ANTAKYA VE TÜM DOĞU PATRİĞİ 10.YUHANNA YAZICI VE BERABERİNDEKİ HEYET BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ

Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10.Yuhanna Yazıcı ve beraberindeki heyet Başkan Savaş’ı ziyaret etti.

YAZICI: ANTAKYA DÜNYANIN SEMBOLÜDÜR VE ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK GEREKİR

Hatay’ın birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok özel bir şehir olduğunu söyleyen Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10.Yuhanna Yazıcı , “ Acılarımızı paylaşmak istedik. Bugüne kadar  bayramları birlikte kutladık. Hatay’da vefat edenler ve Hatay için taziyede bulunmak istedik. Tüm ilçelere gittik.  Yüce Allah’tan dileriz ki, Hatay’ımız, camiler, kiliseler, havralar yeniden eski günlere kavuşur ve bayramlarımızı hep beraber kutlarız.” dedi.

Patrik şöyle devam etti;

“Biz her zaman kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz. Antakya dünyanın sembolüdür ve şehre sahip çıkmak gerekir. Biz bu durumdan çok etkilendik ve sizler için dua edeceğiz. Değerli camilerimizi, kiliselerimizi diğer dinlerin ibadet yerlerinin en kısa zamanda yerlerini almalarını diliyoruz, dinler ayrıştırmaz, birleştirir. Ramazan ayının mübarek olsun, tüm Hatay'a bayram selamet getirsin. Başkanım siz de bu ülkeye ve şehre hizmet için çok kıymetli bir şahsiyetsiniz.”

SAVAŞ: HATAY DÜNYA MİRASI BİR ŞEHİR, HEPİMİZİN BU ŞEHRİ AYAĞA KALKMIŞ OLDUĞUNU GÖRMEK İSTEDİĞİNE İNANIYORUM

Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak adına var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Başkan Savaş,  “ Bizleri ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu olduk. Bizler yüzyıllardır farklı kültür ve dinlere mensup vatandaşlarımız ile birlikte yaşamaktayız. Sizlerin de Paskalya Bayramınızı kutluyoruz. Bizler milli ve dini bayramlarımızı hep birlikte kutlarız. Musevi cemaati Başkanı ve eşini kaybettik, büyük bir burukluk ve üzüntü yaşadık. Bu sene bayramlarını birlikte kutlayamadık. Bundan dolayı da çok üzgünüz” dedi.

Savaş konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Biz burada sadece canlarımızı kaybetmedik, binlerce yıllık maneviyatımıza dair kayıplarımız da oldu. İbadet yerlerimizin yıkılmasından dolayı çok üzgünüz. Antakya 7 defa deprem yaşamış tekrar küllerinden doğmuş bir şehir. Biliyoruz ki Hatay yeniden 8. Defa küllerinden doğacak. Tekrar ibadet yerlerini ayağa kaldıracağız ama imkanlarımız kısıtlı. Burası Dünya mirası bir şehir, hepimizin bu şehri ayağa kalkmış olduğunu görmek istediğine inanıyorum. Burada yaşayan Hristiyan kardeşlerimle birlikte yaşamak bizi çok mutlu ediyor. Ben bu sıkıntılı günlerimizde yanımızda olduğunuz için tüm Hristiyan dünyasına teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha huzurlu Hatay 'da görüşmeyi içtenlikle diliyorum”

Ziyarete, Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10.Yuhanna Yazıcı ‘ya  Episkopos Konstantin Kayyel, Episkopos Aersenyos Dahdal,Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ve Jan Dellüler eşlik etti.

nz4hpdjs0Ibvcuxubdyiakk7.jpg

z0psIe84ymvnqqiaw5htcvjy.jpg

gou7iasyehlw6euq48fbmjnn.jpg

rvk89bqzcyqvltg3ih4smIp0.jpg

pgecItj8dqaknz24fnb3zbor.jpg

b8cpkgpkotduIumxfn02xwvq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.