ANTALYA BÜYÜKŞEHİR, ENGELLERİ GÜNEŞLE AŞIYOR

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR, ENGELLERİ GÜNEŞLE AŞIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile 2019 yılı Ekim ayından bu yana yaklaşık 450...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile 2019 yılı Ekim ayından bu yana yaklaşık 450 bin kWh enerji üreterek, yaklaşık 250 bin kg/gün karbondioksitin doğaya salınımını engelledi. 

KARBONDİOKSİT SALINIMI ENGELLENDİ

“Engelleri Güneşle Aşıyoruz” sloganıyla 2019 yılı Ekim ayında hayata geçirilen proje ile Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çatısında güneş enerji santrali kuruldu. Güneş enerji santrali bugüne kadar 450.000 kWh enerji üreterek, doğaya yaklaşık 250.000 kg/gün karbondioksit salınımını engelledi. 

ÖDÜLLÜ PROJE

İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü tarafından takip edilen sistem, verimli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. “Engelleri Güneşle Aşıyoruz” projesi, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik verilen Çevre Hizmet Ödülleri-2019’da ödüle layık görülmüştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.