Arjantin Jokey Kulübü Koşusu'nun galibi Cagner oldu

Arjantin Jokey Kulübü Koşusu'nun galibi Cagner oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla koşulan yarış, 2400 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Arjantin Jokey Kulübü Koşusu'nu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) jokeyi Akın Sözen ile kazandı. Eray Hazar yetiştirmesi, Süleyman Onay'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği yarış hayatının sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Arjantin Jokey Kulübü adına koşulan yarışta Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde ikinci olurken, Akgün (Toruk Macto - Secret Shadow / Clodovil) Emrah Sincan ile koşuyu üçüncü tamamladı. Halis Karataş idaresinde mücadeleye katılan Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr Sidney) dördüncülük elde ederken, Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) de jokeyi Ahmet Çelik ile beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Cagner için bitiriş derecesi 2.29.99 olurken, farklar 1 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Süleyman Onay'a kupasını Arjantin İstanbul Başkonsolosu Diego Alvarez Rivera verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk ve davetliler de katıldı.
 

Arjantin Jokey Kulübü

 

15 Nisan 1882'de kurulan Buenos Aires Jokey Kulübü, daha sonra Arjantin Jokey Kulübü adını almıştır. Kulübün kurucusu ve ilk başkanı, ülkenin politik ve ekonomik faaliyetlerini düşünen, atçılığa gönül vermiş grup üyelerini destekleyen Dr. Carlos Pellegrini'dir. Bu grup üyelerinin amacı, Avrupa'da ziyaret ettikleri Fransa ve İngiltere'deki tanınmış Jokey Kulüplerine benzeyen ve ileride önemli bir sosyal merkez haline gelecek olan, yerel atçılık faaliyetlerinin organize ve idare edilmesine imkan sağlayacak bir organizasyon yaratmaktır. Arjantin Jokey Kulübü, Buenos Aires'in San Isidro bölgesinde bulunan ve 8 Aralık 1935'te açılan SAN ISIDRO Hipodromu'nu işletmektedir. 32.000 m2 alan üzerine kurulu hipodromun, 5.000 m2'si resmi tribün, 7.000 m2'si padok, 18.000 m2'si ise genel tribünden oluşmaktadır. 6 tribünün toplam kapasitesi 100.000 kişi olup 1952 yılında koşulan ve günümüzde Arjantin'in en önemli yarışlarından biri olarak kabul edilen Gran Premio Carlos Pellegrini Koşusu'nu yaklaşık 102.600 kişi izlemiştir.

 

k2fkvehygxse6j189owibdxt.jpg

bxodzbq6grvxtisqe4c5uy3c.jpg

e6zyjpab243semducn7xtutc.jpg

umvdydbf4th6rpInij2cwke8.jpg

mvnayx7bbIo8f0qmwjktr2zs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.