Arp sanatçısı Meriç Dönük’ten Anadolu tınıları

Arp sanatçısı Meriç Dönük’ten Anadolu tınıları

Genç kuşağın başarılı müzisyenlerinden, arp sanatçısı Meriç Dönük, ilk solo albümü “Mahfûz”dan eserlere yer verdiği aynı isimli konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Sayla

Arp sanatçısı Meriç Dönük’ten Anadolu tınıları

Genç kuşağın başarılı müzisyenlerinden, arp sanatçısı Meriç Dönük, ilk solo albümü “Mahfûz”dan eserlere yer verdiği aynı isimli konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Meriç Dönük, çeşitli eserlerin ve geleneksel Türk müziğinin solo arp için düzenlemelerinden oluşan repertuarıyla müzikseverleri başka diyarlara taşıdı. Dönük, müzisyen Erkan Oğur, Gomidas Vartabed’e ait müziklerin ve Türk Müziği bestekârı Bora Uymaz’ın arp için bestelediği eserlerin yer aldığı renkli bir seçkiyi müzikseverler ile buluşturdu. Erkan Oğur’un “Mor Dağlar” isimli bestesine yepyeni bir ifade kazandıran Meriç Dönük, müzikseverlerin büyük beğenisini topladı. Dönük, “Yüksek Yüksek Tepelere” isimli türküyü arp tınılarıyla icra ederek dinleyicilerin alkışlarını topladı. (19.11.2019)
Kaynak: Maltepe Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.