ARTVİN BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 4500 TL OLDU, İŞÇİLER BAYRAM ETTİ

ARTVİN BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 4500 TL OLDU, İŞÇİLER BAYRAM ETTİ

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Genel İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. Maaşlara iki yıl içerisinde yüzde 60 oranında zam yapılırken en düşük işçi maaşı...

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Genel İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. Maaşlara iki yıl içerisinde yüzde 60 oranında zam yapılırken en düşük işçi maaşı 4.500 TL oldu. Sözleşmeyi sevinçle karşılayan işçiler, koronavirüs salgınıönlemlerine dikkat ederek horon oynadılar.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, TİS için yaptıkları görüşmelerde mutabakata vardılar. Bugün Artvin Belediyesi önünde sözleşme imzalandı. ANKA Haber Ajansı'na TİS'e ilişkin konuşan Bilgin, "Artvin Belediyesi'nde en düşük ücretle çalışan işçi 4.500 TL alacak. Bu tabii sorumluluğuna, kıdeme göre yukarıya doğru gidecektir. İki tarafa da hayırlı olsun" dedi. 

"KRİZİN FATURASINI EMEKÇİLER ÖDEMEYECEK"

Törende konuşan Bilgin, “Artvin Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri maaşları hiç aksatmadan ödedi. Ben kendisini gönülden kutluyorum” dedi. Artvin Belediyesi ile imzalanan TİS ile 2 yılda ücretlere yüzde 60 oranında zam yapıldığını kaydeden Bilgin "Bunun için başta belediye başkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. DİSK olarak diyoruz ki ekonomik krizin faturasının emekçiler ödemeyecek" diye konuştu.

"AYLIKLARI GÜNÜNDEN ÖNCE ÖDEDİK"

Artvin Belediye Başkanlığı için aday olduğu dönem bir söz verdiğini, belediye çalışanlarının işe gelirken huzurlu ve mutlu olacaklarını söylediklerini anımsatan Artvin Belediye Başkanı CHP'li Elçin, “Belediye çalışanları maaşlarını gününde ve zamanında alacak, eşit işe eşit ücret vereceğiz demiştik, maaşödemelerini zamanında ödeyip hiçbir çalışanımızı icra kapılarına düşürmeyeceğiz demiştik, Belediye emekçilerinin aylık ödemelerini bırakın gününü, bir saniye bile geciktirmeden gününden önce ödedik, bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz” dedi.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 4500 TL"

Ücretlere bütçe imkanlarına göre en yüksek oranda zam yaptıklarını, çalışanları enflasyon karşısında ezdirmediklerini ve refah payı verdiklerini söyleyen Elçin, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanı olduktan sonra yaptığım bu 2'nci iş sözleşmesi. Belediyemizin bütçesini denk bütçe haline getirdik. İsraftan, haramdan, saltanattan vazgeçtik. BEL-YAP çalışanlarımızdan en düşük maaş alan personelimiz en az 4 bin 500 TL net maaş alacak. BEL-YAP’ta ortalama net maaş 5 bin 100 TL olacak. BEL-YAP’ta yeni işe girecek olan vasıfsız büro elemanı, işe başladığı gün 3 bin 250 TL maaş alacak. Artvin Belediyesi’nde bugünden itibaren mevcut çalışanlar için ücret net 4 bin 500 TL’dir." 

"TARİHTE ALMADIĞIMIZ ZAMLARI ALDIK"

Belediye çalışanı işçiler sözleşmeden memnun olduğunu belirterek, "Öncelikle Artvin Belediye Başkanımız Demirhan Elçin'e teşekkür ediyoruz. Tarihimizde almadığımız zamları aldık, yüzde 60 ve üzeri. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.  

"YÜZDE 60 ORANINDA BİR ZAM YAPILDI"

Belediyedeki işçiler için "mutlu bir gün" olduğunu söyleyen bir başka işçi, "İki yılın ardından bir toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yüzde 60 oranında bir zam yapıldı. Bundan dolayı DİSK Genel İş Sendikası ve Artvin Belediyesi'ne işçi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" dedi. 

CHP'li Elçin ile Genel İş Artvin Şube Başkanı Bilgin, işçilere TİS için "hayırlı olsun" dileklerini ileterek karanfil dağıttılar. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.