AŞIK VEYSEL ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

AŞIK VEYSEL ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

25 Mart 2023

Küçükçekmece Belediyesi, “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Güzelliğin On Para Etmez” gibi eserleri ile hafızalara kazınan ve Türkçeyi en yalın ve güçlü şekilde kullanan büyük halk ozanı Aşık Veysel’i vefatının 50. yıl dönümünde düzenlediği programda türküleriyle andı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi.

Cengiz Özkan ve Tolga Sağ’dan Aşık Veysel türküleri

Halk müziğinin sevilen sesleri Cengiz Özkan ve Tolga Sağ’ın konuk olduğu programda, sanatçılar büyük ozan anısına bağlamaları eşliğinde Aşık Veysel türküleri seslendirerek, salonu dolduran yüzlerce seyirciyi sözleri ve sazlarıyla mest etti.

Tolga Sağ ve Cengiz Özkan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülkemize başsağlığı diliyoruz. Aşık Veysel yüzyılımızın en önemli ozanıdır. Böyle büyük insanların birleştirici gücü yıllar sonra da böyle zor günlerde insanları bir araya getiriyor. Onu, anmak bizler için gurur vericidir” diye konuştu.

Türk halk müziğinin usta isimlerinden bağlama ustası Cengiz Özkan, Aşık Veysel türkülerinin hikayelerini anlatarak, büyük ustaya dair anekdotlar paylaştı.

Cengiz Özkan: Türkiye’nin dedesidir Aşık Veysel

Aşık Veysel’in bir ağacın derdiyle bile dertlenebilen büyük bir ozan olduğunu söyleyen Cengiz Özkan, “ O, büyük bir öğretmen, büyük bir şair, mutasavvıf, Atatürk ve Cumhuriyet aşığı, okur sever, o kadar çok özelliğe sahip ki… Merhamet duyguları yüksek ve birleştirici bir kimliğe sahipti. Türkçemizi o kadar net ve sahih kullanmış ki… Bütün şiirlerini karıştırsak yine şiir olur. Alevi ve Bektaşi Edebiyatı’nın yolunun izi de aslında budur. Ben ona Türkiye’nin dedesi diyorum” diye konuştu.

Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Faysal Güler, Küçükçekmece Belediyesi CHP Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç sanatçılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

7q50ugcykhqxcg1n4p8zwhos.jpg

zxamnricIjeflvhr3oh1b7tg.jpg

dsvqmoz4hnurnhlpgzcawkxb.jpg

r5d2Ifec7mmubyyhq4nvzgut.jpg

pz7xwdkxcsnhgcmqI6tyrklo.jpg

tcbjld8znwbef63ftdkiaqjI.jpg

9oy7dlgc0ze1zflIwcxixnqm.jpg

xyd0znri2mufgvaI6ljqbdep.jpg

opvzru9j4cjbh2kr6uwyhksy.jpg

cyp9iIufmb2qg340avscnxpk.jpg

5nm46r0m1oufyvl8swoukh2c.jpg

kreimlndvdcu8Igye27jxazh.jpg

4Ijy0bz8mopydk5fdusiwa1c.jpg

fek2ljsa8vidgrjtp765czqv.jpg

7tdvx6gvx54ypqihbwrlzzmo.jpg

axbxqceynw0ulkqgf1zIr28s.jpg

7noam5fppdkb6gxw40lygwcr.jpg

svd0ajlofhzf1rue2hde9gyx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.