Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi 2 Yaşında

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi 2 Yaşında

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, 2. yaşını merkezden yararlanan engelli bireyler ve aileleriyle kutladı. Müzik Atölyesi öğrencilerinin ve Merkez çalışanlarının hazırladığı piyano, bateri, solo ve koro şarkılar eşliğinde ikinci yıl hep birlikte kutlandı.

Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin grup ve bireysel dersler ile gereksinim duyulan becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ücretsiz olarak, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler gerçekleştiriliyor. Merkez’de mum-sabun, drama, satranç, resim, seramik, bilgisayar, mutfak, spor, müzik, ebeveyn ve dans atölyeleri de bulunuyor. Özel Eğitim sınıfları, Duyu Bütünleme, Ergoterapi, Psiko-Sosyal Danışmanlık, Sesli Kütüphane, Sağlık ve Hukuk Danışmanlığı hizmeti verilen Merkez’de bedensel engelli, görme, işitme, özgül öğrenme güçlüğü, otizm, süreğen hastalıklar, down sendromu, serebral palsi ve ruhsal-duygusal bozukluklara sahip bireyler başta olmak üzere, her yaştan özel eğitime ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veriliyor.

2 YILDA 25 BİN KİŞİYE HİZMET

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nden ergoterapi, özel eğitim, psiko-sosyal destek, bilgisayar kullanıcılığı, satranç, drama, resim, mum sabun yapımı, seramik, aşçılık 706, ebeveynler için takı tasarım ve örgü, oyun evi, müzik, dans, spor, Sesli Kütüphane olmak üzere yaklaşık 25 bin kişi hizmet aldı.  Merkez’de, öncelikli olarak Çankayalılara hizmet verilirken, başka ilçelerden gelen taleplere de destek veriliyor.

Merkez ayrıca üniversite, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla da işbirliği yaparak, sosyal hizmet uzmanlığı ve ergoterapi bölümü üniversite öğrencilerinin mesleki uygulama becerilerinin gelişmesine de ev sahipliği yapıyor. Merkez’de eğitimlerin yanı sıra çeşitli geziler, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleniyor, beyaz baston, tekerlekli sandalye gibi yardımlar da yapılıyor.

owct9enIurg7pkawmybjuzvd.jpg

y1uuh3x7fkmntos5zqdkajvm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.