ASKİ, Adana Genelinde 440 Km Asbestli Boru Değiştirdi

ASKİ, Adana Genelinde 440 Km Asbestli Boru Değiştirdi

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyonİdaresi (ASKİ), 2019 yerel seçimlerinden bu yana hem şehir merkezinde hem dekırsalda çok sayıda projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan ZeydanKaralar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından; ‘’Budönemde asbestli borudan halkımıza su içirmek reva mıdır?’’ sözü ve talimatı üzerineharekete geçen ASKİ ekipleri, muhtelif bölgelerde bulunan toplam 440 kilometreuzunluğundaki asbestli boruyu yeniledi.

Ceyhan ilçe merkezi ile Doruk, Tatarlı veMustafabeyli mahallerinde toplam 224 kilometre, Yumurtalık’ta 42 kilometre,Karataş’ta 80 kilometre, İmamoğlu ilçesinde 50 kilometre, Kozan’ın Güneri veÇanaklı mahallelerinde 8 kilometre; Tufanbeyli’de toplam 32 kilometre ve Aladağilçe merkezinde 4 kilometre uzunluğunda asbestli boru yenilendi.

Asbestli borular yerine daha sağlıklı, dayanıklıyeni nesil boruların döşemesini gerçekleştiren ASKİ ekipleri, Adana’nın her birnoktasındaki vatandaşların sağlıklı ve kaliteli içme suyuna ulaşmasınısağlıyor. Bu kapsamda asbestli boru değiştirme işinin yanı sıra hem içme suyuhattı olmayan yerlere yeni hat döşeniyor hem de ihtiyaç duyulan noktalardakihatlar yenileniyor. 2019 yılından bu zamana kadar gerçekleştirilen içme suyuhattı inşa çalışmalarının toplam uzunluğu 2019 kilometreye ulaştı. 

pgje17h50kylfxctonlfradp.jpg

xIfp4mg20pmqlal6viydntcj.jpg

h0bueip7ttsv1pgm8cjeba4d.jpg

m5utfgfvucsjpgllxtomk6on.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.