AŞURE DAĞITIMI BAŞLADI

AŞURE DAĞITIMI BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi’nin, birlikteliği ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı başladı.Pa..

Ataşehir Belediyesi’nin, birlikteliği ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı başladı.

Paylaşım ve dostlukların gelişmesine aracı olması açısından önem taşıyan bu ayda aşure kazanları birlik ve beraberlik için Ataşehir’de kaynıyor.

Bu kapsamda aşure dağıtımının ilki 12 Eylül Perşembe günü yapıldı. Aşık Veysel Mahallesi Pazar Alanı’nda aşure kazanı kaynatılırken, 3 farklı mahallede de aşure dağıtımı yapıldı. İlk gün 10 bini aşkın kişiye aşure ikram edildi.

Saatler öncesinden hijyenik koşullarda özenle hazırlanan ve sıcak bir şekilde servis edilen aşureler, Ataşehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Aşçılar aşureyi hazırlarken 12 çeşit malzeme kullandı. Ataşehirlilere ikram edilen aşurelerde; fasulye, nohut, buğday, fındık, fıstık, incir, kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, nişasta,ceviz ve şekerden oluşan malzemeler kullanıldı.

İkram edilen aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlar, birlikte olmanın mutluluğunu yaşarken Ataşehir Belediyesi’ne bu anlamlı geleneği yaşattıkları ve unutturmadıkları için teşekkür ettiler.

Bu ayın manevi atmosferi içerisinde Ataşehir Belediyesi tarafından, 15 Eylül tarihine kadar mahallelerde aşure kazanları kaynamaya ve vatandaşlara dağıtılmaya devam edilecek.

Aşure dağıtımının ikinci günü 13 Eylül Cuma günü; Yeni Çamlıca Mahallesi Pazar Alanı, Mimar Sinan Cami, İçerenköy Mahallesi Kemal Sunal Kültür Merkezi Önü (Yeniyol Durağı), Atatürk Mahallesi Migros’un önünde düzenlenecek.

14 Eylül Cumartesi günü; Yenişehir Mahallesi Pazar Alanı, İnönü Mahallesi Yeditepe Üniversitesi, Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi, Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde dağıtım yapılacak.

15 Eylül Pazar günü ise Küçükbakkalköy Mahallesi Kapalı Pazar Alanı, Esatpaşa Mahallesi Ziyapaşa Caddesi, Fetih Mahallesi Fetih Taksi Durağı ile Örnek Mahallesi Pazar Alanı’nda son aşure dağıtımları gerçekleşecek.

 

 

 

 


Kaynak: Ataşehir Belediyesi




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.