Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı

Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşure Günü” etkinliğinde 3 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen aşure ikramı, bu yıl da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kerbela’yı anmak ve geçmişten gelen kültürü günümüzde yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanvekili Hidayet Erdöl, CEM Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, CEM Vakfı Gaziosmanpaşa Ahmet Yesevi Cemevi Başkanı Şahin Çolak ve AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Aşıklardan deyişler ve mersiyelerle başlayan etkinlik, Zakirlerin saz gösterisi ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından dev kazanlarda, usta eller tarafından pişirilen aşureler vatandaşlara ikram edildi.

 

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Şaban Öztürk, “Aşuremizi yedik, çok beğendik. Böyle bir etkinlik düzenlediği için belediyemize teşekkür ederim. Çocuklarımızla birlikte geldik. Onların da bu geleneğimizi tanımalarını istedik” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.