At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nu Azmantor kazandı

At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nu Azmantor kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının start aldığı koşu, 1200 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı At Yarışı Yazarları Derneği Koşusu'nu, Cem Özbelge'nin sahibi olduğu, Gür Özbelge tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Hasan Boyraz'ın üstlendiği 6 yaşındaki doru erkek safkan Azmantor (Kaneko - Lovely By All / Elusive City) jokeyi Vedat Abiş ile beyaz bayrak ayna yaparak kazandı.

Yarışta ikinciliği, Grey Kurt (Perfecto - Bziya / Manila) elde ederken, Maça Kızı (Torok - Bigalı Kız / Strike The Gold) üçüncü, Full Throttle (Mendip - Cure Notice / Sri Pekan) dördüncü ve Regamour (Approve - Marivi / Manila) isimli safkanda beşincilik elde ederek mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Azmantor için bitiriş derecesi 1.11.39 olurken, farklar 4,5 Boy - 2,5 Boy - 3,5 Boy - 3,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.



Koşu ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge'ye kupasını, At Yarışı Yazarları Derneği Başkanı Reşat Köstem verdi.



Törene, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı ile Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce de katıldı.
 

AT YARIŞI YAZARLARI DERNEŞ„İ

At Yarışı Yazarları Derneği, yarış yazarlarının bir çatı altında toplanmasını sağlamak ve daha sağlıklı bilgileri yarışseverlere ulaştırmak amacıyla 1991 yılında kurulmuş, medyanın çeşitli dallarında çalışan yarış yazarlarını bünyesinde bir araya getirmiştir. Merhum Kemal Ararat, derneğin kuruluş ve gelişme aşamalarında büyük emeği geçen ilk başkanıdır. Dernek, amacına ulaşmak için yaptığı çalışmalarda, her şeyden önce at yarışı yazarlığının bir uzmanlık dalı olduğu hakkında kamuoyu oluşturmaya, Türk Yarışçılığının özendirilmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmak için basına düşecek görevlerin yerine getirilmesini sağlamaya öncelik vermektedir. At Yarışı Yazarları Derneği, medyanın çeşitli dallarında çalışan yarış yazarlarını bünyesinde bir araya getirmiştir.

kzonzqfuIdel7uayhcqptarn.jpg

aygoo5wty7i2r4jnpzIfg1pe.jpg

hcylvtduofnmjqs5w0zixajv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.