ATAMIZI SARAÇHANE’DE ANDIK

ATAMIZI SARAÇHANE’DE ANDIK

100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde anıldı.

SARAÇHANE’DE TÖREN DÜZENLENDİ

İBB Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve İBB personelinin katılımıyla Saraçhane binasındaki Atatürk büstü önünde anma töreni gerçekleştirildi.

Büste çelengin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Şeref Özel Defteri ise İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy tarafında imzalandı. Aksoy şeref defterine yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“FİKİRLERİ VE LİDERLİĞİ BİZLERE REHBER OLMAYA DEVAM EDİYOR”

“Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde sonsuz sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün 100 yaşında. Cumhuriyetimizi daha nice yüzyıllar boyu yaşatmaya, Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında çok daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya söz veriyoruz.

Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının yıllar süren işgalden kurtardığı İstanbul’a hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Bu onurlu görevi yerine getirirken onun idealleri, fikirleri ve liderliği bizlere rehber olmaya devam ediyor.

Sevgili Atam; Bu topraklara diktiğin Cumhuriyet ağacı 100 yıldır dimdik ayakta ve her geçen gün güçlenerek dalları geleceğe uzanıyor. Aziz hatıran önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum.”

Tören sonrası Atatürk büstüne İBB personeli tarafından karanfiller bırakıldı…

bdztaxreoebfwvacnq3hokIg.jpg

kqfo81akldaxm65n9pneqbhr.jpg

lw9qckyxgz2yovhwb15datxt.jpg

h8gspojkyurcedlnxi7gkz1n.jpg

aomc6lsan8jnecbksxxpepqj.jpg

svvigqelq6fhzIrj7nxpmdmu.jpg

kdxchmtnu3olehc6rygjfsv5.jpg

bivgt7aq2sdmecl98hpzjvp6.jpg

qex8pyrh1o4vcawynfmjed7d.jpg

tafoeyju61jxqsdbvrgtfz07.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.