ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE “İLKLERİ GERÇEKLEŞTİREN KADINLAR” SERGİSİ

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE “İLKLERİ GERÇEKLEŞTİREN KADINLAR” SERGİSİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sabiha Gökçen'in manevi evladı, Tarihçi Yazar Eriş Ülger’in kişisel koleksiyonundan “İlkleri Gerçekleştiren Kadınlar” isimli sergisinin açılışı yapıldı.

Sergi açılışına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Belediye Birim Müdürleri, Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ile Eriş Ülger katıldı.

Sergide ilk Müslüman Türk tiyatro oyuncusu Afife Jale’den, ilk Türk Deniz Subayı Nimet Eser Akarsu’ya, Cumhuriyet dönemi ilk tiyatro ve sinema oyuncusu Bedia Muvahhit’ten, Cumhuriyet’in ilk kadın milletvekili Benal Arıman olmak üzere ilkleri gerçekleştiren Türk kadınlarının porteleri yer alıyor.

Doktor, Türkiye güzeli, avukat, kadın hakları savunucusu, piyanist, savaş pilotu gibi alanlarda ilk olan kadınların fotoğraflarının yer aldığı sergi belediye personelinden ve Ataşehirli yurttaşlardan da ilgi gördü.

Salih Bozok'un manevi torunu olan ve Atatürk hakkında 38 kitap yazan Eriş Ülger’in koleksiyonundan oluşan “İlkleri Gerçekleştiren Kadınlar” sergisi belli bir süreye kadar Ataşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Zemin Katta yurttaşların ziyaretine açık olacak.

3ktzcqydbuyhjpsmzvefvo1I.jpg

4ylxcw5s91razefixds2ugtt.jpg

j2ywrcln58g6o1q0v4qrvn7p.jpg

txssrpc0uhlxd7a2mt5dfuoi.jpg

by7dvastf8ahnzq6k2mmtcx5.jpg

woj4rlikvbcenopvdblsdgaf.jpg

oc1c8yuqx6kpnjt32vgbia9x.jpg

x8jfoxzhbnwdjholbpprf7yt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.