ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ BU YIL 14. KEZ DÜZENLENDİ

ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ BU YIL 14. KEZ DÜZENLENDİ

Ataşehir Belediyesi’nin çevre duyarlılığını artırmak ve farkındalık oluşturmak adına düzenlediği Ataşehir Çevre Festivali’nin 14’üncüsü büyük bir katılımla gerçekleşti. “Kentte Yeşil Geleceğimiz” temasıyla 10 – 11 Haziran tarihlerinde yapılan festival Amfili Park’ta düzenlendi. Konserin, atölyelerin, söyleşilerin, spor aktivitelerinin ve stantların olduğu festival, yurttaşların yoğun ilgisi ve beğenisi ile sonlandı.

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın sorumluluğu ile göreve geldiği günden bu zamana dek Ataşehir'de çevre çalışmalarına hız kesmeden devam Ataşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği Çevre Festivali’nin 14’üncüsünü “Kentte Yeşil Geleceğimiz” temasıyla yola çıkılarak hazırladı. Festival, 10 - 11 Haziran  tarihlerinde Ataşehir Amfili Park’ta gerçekleşti.

Çevre Festivali, ilk olarak Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından müziğin tüm renklerini keşfe çıkan, sanatın ve sanat eğitiminin erişilebilirliği için harekete geçen kuruluş Müzikist, müzik performansı ve atıklardan çalgı yapımı atölyesi ile festivalde yer aldı.

Festival alanında çocukların ve yetişkinleri bilinçlenmesi ve öğrenmesi adına keyifli ve öğretici atölye çalışmalarına da yer verildi. Söyleşilerin de olduğu festivalde “Işıl Ergincan- Jançat ve Azra ile Sürdürülebilir Moda Kapsamında Plastikten Moda”,  “Genç İklim Aktivistleri ile İklim için Mücadele”, Yasemin Uluçınar moderatörlüğünde “Sürdürülebilir Bir Dünya”, “Nil Kıyısı - Greenfluncer nasıl olunur?” başlıklarıyla konuk oldu.

Programda yer alan atölyelere katılarak, hep birlikte dans eden, geri dönüşümün inceliklerini öğrenen, derin nefesler alarak ruhunun ve bedeninin sesini dinleyen katılımcılar, öğretici deneyimler yaşadı. Yemek ve içecek stantları ile geri dönüşüm firmalarının stantları da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Festival alanında Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü de stantlarıyla yer alarak yurttaşlara proje ve faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yaparak katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. Akşam saatlerine kadar yoğun bir katılımla süren festival, sevilen müzik grubu Sattas’ın konseri ile son buldu.

jmzzvxfmea56yrdpksttlhab.jpg

bo8fqvqnyh5na4aeI3mo16j9.jpg

pxn0yplbm5zgdbuxi7h61r9s.jpg

pxsdx2wfb41alkvmydzpofkw.jpg

doqw37on5rtcnjf8reeablhk.jpg

kxgskbfjefh5som94vnddmwi.jpg

y3pt7gdhcqItco9phavllw51.jpg

godnokhdlv823xrrvj6q9yyf.jpg

dcekviklxztcdx2q0o1fItbr.jpg

owbcbkwor86ngxcp2z9heyqz.jpg

qnzh3fgzoibluIanpywokcsd.jpg

b8ghncdn7yxoqksho6ur94e2.jpg

meIsgz4m20cjcpxrv8q6akwu.jpg

vyxv3fhdny8kqczetpzj0koi.jpg

cgsajiq6fe3a8grmkvheflqo.jpg

yhhuIagrqsn5pjf9mjvcilmu.jpg

qymwxd3aecfrdyzIx2pok5nz.jpg

u3xqnycqxucefsldptrwtmol.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.