ATAŞEHİR’DE “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ”NE ÖZEL ETKİNLİKLER

ATAŞEHİR’DE “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ”NE ÖZEL ETKİNLİKLER

Ataşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” sloganıyla düzenlenecek anma programında, sergi, söyleşi ve konser yer alacak.

Ataşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” sloganıyla düzenlenecek anma programında, sergi, söyleşi ve konser yer alacak.

İnanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destan olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü Ataşehir Belediyesi tarafından özenle hazırlanan etkinliklerle kutlanacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki; ziyaretçilerini bir tarih yolculuğuna çıkaracak olan “Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale” sergisinin açılış töreni ile 16 Mart Çarşamba günü, saat 19.00’da CSEM’de başlayacak.

Serginin küratörlüğünü yapan koleksiyoner Onur Akmanlar tarafından Türk, İngiliz, Avustralya arşivlerinden derlenen çok sayıda fotoğraf, savaş sırasında kullanılmış mektup ve dönem dergileri sergide yer alacak.

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde saat 20.15’te şair ve yazar Sunay Akın’ın, “Çanakkale’de Gölge Bir Yer” isimli gösteri programıyla aynı gün etkinlikler devam edecek.

Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın 18 Mart Cuma günü saat 20.00’de Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde vereceği konserle etkinlikler devam edecek. Umut Kahraman’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Şef Baran Aytaç yönetimindeki orkestra, askerlik ve kahramanlık türkülerini yurttaşlarla buluşturacak.

Ardından, Cumhuriyet tarihi ve Atatürk üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen ünlü tarihçi Sinan Meydan ile “Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki Rolü ve Etkisi” isimli söyleşi programı 19 Mart Cumartesi günü, saat 19.00’da CSEM’de gerçekleşecek.

Orhan Bahtiyar moderatörlüğünde 22 Mart Salı günü, saat 20.00’de CSEM’de düzenlenecek programa Prof. Dr. Haluk Oral konuk olacak. Dinleyenler, Samsun’a giden yolda hem memleket hem de Mustafa Kemal için en önemli kilometre taşlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nı Oral’dan dinleyecek.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri Programı

*16 Mart Çarşamba Saat: 19.00 “Denizde ve Karada Bir Destandır ÇanakkaleSergi Açılışı

Sergi ziyaret tarihleri: 16 – 23 Mart (her gün 10.00 – 18.00)

*16 Mart Çarşamba Saat: 20.15 “Çanakkale'de Gölge Bir Yer” Sunay Akın Söyleşi

*18 Mart Cuma Saat: 20.00  “Kahramanlık Senfonisi” Kent Orkestrası Konser     

*19 Mart Cumartesi Saat: 19.00 “Çanakkale Savaşlarındaki Atatürk Etkisi Sinan Meydan Söyleşi

*22 Mart Salı Saat: 20.00 “Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk” Haluk Oral – Orhan Bahtiyar

*Tüm etkinlikler pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşecek.

*Sergi kapsamındaki yan etkinlikler ücretsizdir, gişeden davetiyeler temin edilebilir.

*Grup ziyaretleri için 0216 570 5000/1957-1919 numaralarından randevu ve rezervasyon yaptırılabilir.

Ifbwtmslb6whgpgqr7p8xxcm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.