ATAŞEHİR’DE ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

ATAŞEHİR’DE ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Ataşehir Belediyesi, 1989 yılından bu yana dünya çapında çeşitli etkinliklerle her yıl kutlanan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocuklara yönelik atölye çalışmaları ve eğitimler düzenleyerek günün önemine dikkat çekti.

Çocuk hakları konusunda toplumdaki farkındalığın artırılmasının amaçlandığı etkinlik programları, Ataşehir Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’ne bağlı sosyolog, sosyal hizmet uzmanları, Kadın Dayanışma Merkezi, Eyka Eğitim Merkezi ve Atölye Bahem iş birliğinde gerçekleştirildi.

Çocukların ayrım gözetmeme, oyun, yüksek yarar, yaşama ve gelişme hakları gibi birçok konuda düzenlenen, hem ebeveynlere hem de çocuklara farkındalık kazandırılmasının amaçlandığı etkinlik programları Ataşehir Belediyesi’nin çeşitli hizmet merkezlerinde düzenlendi.

İlk olarak “Çocuk Hakları” atölyesinde çocuklar hem hakları konusunda bilgi ve farkındalık kazandılar hem de eğlenceli bir gün geçirdiler. Ardından çocuklar Kayışdağı Ormanı’nda yürüyüş programına katılarak, doğada temel yaşam becerileri üzerine çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

Çocuk hakları konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi, haklarını öğrenmesine ve kullanmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Toplumsal Eşitlik Birimi’ne bağlı çalışan Sosyolog Eylül Ezgi Seymen, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla öncesinde bir hafta boyunca bir dizi etkinlik planlamak istedik. Uluslararası sözleşmede yazan Çocuk Hakları Beyannamesindeki bazı maddelerle ilişkilendirilmiş olarak atölye çalışmaları tasarladık.  Ayrım gözetmeme hakkına istinaden “Farklılıklara Saygı” atölyesini düzenledik. Zabderfilio diye bir kuklanın hikâyesinden yola çıkararak bu çalışmayı çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Dışlandığı için ormanda istenmeyen bir hayvanın hikâyesi. Çocuklarla beraber kuklalar yaptık. Kayışdağı Ormanı’na birlikte gittik ve bu oyun hakkını temsilen bir etkinlikti gerçekleştirdik. Orada çocuklar öğretmenleri eşliğinde oyun oynadılar. Hem ormanda doğada vakit geçirdiler hem de doğada oynayabilecekleri oyunları aslında biraz deneyimlemiş oldular. Ebeveynlere ve çocuklara yönelik ayrı ayrı cinsel eğitim çalışması düzenledik. Tüm çocuklara ayrımcılığa uğramadıkları, sağlıklı barınabildikleri, sağlıklı beslenebildikleri, doyasıya oyun oynayabildikleri bir zaman diliyor ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyoruz” dedi.

 

 

 

 

eylcweqrfai5pswmjkfdv2ux.jpg

songgxbjy9jdhu5w20ytm1kq.jpg

end2kcja0m7cqdg8vz6xubwy.jpg

kd2b0chqpd4xx8Iosawmf7op.jpg

rapuglxIqkzm7asxng6vemf4.jpg

8ym3eamwplr2gssu1o65xtkf.jpg

j7xjvukzifzlbpr0qt6skg1o.jpg

zy4qep7drhhbcvt0tgmqkcIz.jpg

h93yk0ltuqws5redwmb6bi8n.jpg

zhzxbqfpcvw6oeoedna870jh.jpg

10tysdvu2eqrge7lphfhzzjb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.