ATAŞEHİR’DE DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ HAREKETİ

ATAŞEHİR’DE DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ HAREKETİ

Ataşehir Belediyesi “Dünya Temizlik Günü” nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde, temiz bir çevrede yaşama bilincinin yerleştirilmesi amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Belediye çalışanları ile çevre gönüllülerinin birlikte katıldığı etkinlikte poşetler dolusu atık toplandı.

Ataşehir Belediyesi, “Dünya Temizlik Günü” etkinlikleri kapsamında Let’s Do It Türkiye iş birliğiyle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde temizlik çalışması yaptı.

İnsanlarda çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Barış Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, belediye çalışanları, Let’s Do It Türkiye ekibi ile çevre gönülleri katıldı.

Plastik, cam, pil gibi atıkların doğada yüzyıllarca yok olmadığına dikkat çeken doğaseverler, “Geleceğimiz için doğayı koruyalım” mesajlarını hep birlikte verdiler.

Düzenlenen etkinlikte konuyla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, “Bildiğiniz gibi bu dünyada yalnız bizler yaşamıyoruz. Yaşayan tüm canlı ve cansız varlıkların hakkını gasp etmemek adına Ataşehir Belediyesi olarak çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak, çöp kirliliğini yenmek ve yaşanabilir yarınlar için bu etkinliği düzenledik. Katkı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, "Bugün temizlik ekiplerimiz, 116 binden fazla gönüllüye ulaşan ve 2016 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren Let's Do It Hareketi ile doğayı korumaya gönüllü yurttaşlarımızla birlikte Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik çalışmasındayız. Ekiplerimiz ve çevreye duyarlı gönüllülerimizle birlikte hem çöp toplama hem de ayrıştırma çalıştırmalarını yaptık. Hastanenin bahçesini ve Yürüyüş Parkuru'nu silip süpürdük, bahçeye atılan çeşitli atıkları topladık. Ataşehir’in en büyük yeşil alanlarında biri olan bu yerde sürdürülebilir temiz bir gelecek sağlamak için hepimizin üzerine düşen görevler var. Doğamıza ve yaşam alanlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Barış Yılmaz ise şunları söyledi: “Doğa bize güzel bir yaşam alanı sunmuş. Biz bu yaşam alanında gayet güzel bir şekilde yaşamak varken maalesef bu güzel doğayı kendi ellerimizle kirletiyoruz. Bugün de burada işte tam da bu sebeple çevre duyarlılığı artırmak amacıyla hem belediyemizin hem sivil örgütlerimizin destekleriyle bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Temiz bir çevre, temiz bir dünya ve tabii ki temiz bir hastane sloganıyla yola çıktık.”

Let’s Do It Türkiye ekibinden Nur Buğlem Onur da, “Dünya Temizlik Günü etkinliği, tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Sürdürülebilir temiz bir gelecek sağlamak, yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik etmek, atık üretmemeyi ve gereksiz tüketime dur demeyi hedefleyen çalışmalara da destek veriyoruz” diye konuştu.

 

 

gzatmyjeom02qcd9nvwkxozn.jpg

mjsnk2wup5aebowxqx9yr3ku.jpg

tscIak05sdpzw8ni2urg961v.jpg

w4vynw0cbkagefdrmzplovb8.jpg

trvd4upjzjhnwv7ty51a8enq.jpg

fcpnmIaxrhhlpb16belgrdfc.jpg

6Iecz0yq3gjnr9wuktpq1ofg.jpg

rfms5h3ywhyomjc7tcbvvp4t.jpg

4z8q6ohnbIuqvfcvy3xp1ee7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.