ATAŞEHİR’DE KIRMIZI – YEŞİL DOMATESLER YETİŞECEK!

ATAŞEHİR’DE KIRMIZI – YEŞİL DOMATESLER YETİŞECEK!

Ataşehir Belediyesi, Ahenk Lions iş birliğiyle ilçede bostanlıklar oluşturulmaya başlandı. Bugün ilki dikilen domates, patlıcan, biber ve salatalık fidelerini yenileri izleyecek. Amaç, tarıma, sağlıklı ürünlere dikkat çekmek ve toprağa duyulan saygıyı vurgulamak…

Ataşehir Belediyesi, Ahenk Lions iş birliğiyle ilçede bostanlıklar oluşturulmaya başlandı. Bugün ilki dikilen domates, patlıcan, biber ve salatalık fidelerini yenileri izleyecek. Amaç, tarıma, sağlıklı ürünlere dikkat çekmek ve toprağa duyulan saygıyı vurgulamak…

“Ataşehir Bostanları” adı verilen proje, pilot bölge seçilen Atatürk Mahallesi’nde 200 metrekarelik bir alanda başlatıldı. Alana doğaseverler domates, patlıcan, biber ve salatalık fideleri diktiler.

Projenin açılışını, Ataşehir Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Sevgi Uluğ, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Ahenk Lions’un Başkanları Osman Nizamoğlu, Arzu Nizamoğlu ve Üzüm Ana lakabıyla tanınan Çevre Gönüllüsü Hatice Kunt gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı Çerkez yaptığı açıklamada projenin amacını şöyle anlattı: “Ülkemiz verimli topraklara sahip. Bu büyük bir şans. Biz ‘Ataşehir Bostanları’ projemizle şehrin ortasında da tarım yapılabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz. Bir başka amacımız, kadın girişimciliğini desteklemek. Aynı zamanda ilçemizde toprağa ve tarıma duyulan saygıyı da perçinlemeyi hedefliyoruz. Bostanın ilk mahsulleri domates, biber, patlıcan ve salatalık olacak. Elbette sadece toprağa tohum ekmekle, fide ekmekle işimiz bitmiyor. Hasat gününe dek emek vereceğiz, sabır ve özveri göstereceğiz. Bu projeye katkı sunan Ataevleri’ndeki kursiyerlerimize ve bizi yalnız bırakmayan Üzüm Ana’ya teşekkür ediyorum. En kısa zamanda projemizi yaygınlaştırarak, diğer mahallelerimizde de benzer çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Emekli olduktan sonra Kırklareli’nin Değirmenci Köyü’ne yerleşen ve kendini doğaya, doğanın korunmasına adayan “Üzüm Ana” ise Ataşehir Bostanları projesine destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Topraktan üretilen her bir gıdanın direkt olarak sofralara ulaşması çok değerli. Biz toprağa ne verirsek onu alırız. Bu muhteşem ekosistemi bozmamak için çaba sarf etmeliyiz. Hepimizin toprağa karşı görevleri var. Bir avuç toprak bile çok önemli.”

Ahenk Lions Kulubü Başkanı Osman Nizamoğlu da: “Bizlere her türlü imkânı sağlayan Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Avrupa Birliği ve Lions Vakfı’ndan fonlar bularak bostanları daha geniş kitlelere ulaştıracağız. Başta kadınlar olmak üzere, çocuklarımızı,  insanlarımızı doğa, tarım ve toprakla tanıştırıp, değerini anlatacak bir farkındalık yaşatacağız” diye konuştu.

Bostanın bakımını Ataevlerinin kursiyeri olan çevre gönüllüsü kadınlar üstelenecek. Onlara bostan bakımı ile ilgili her türlü bilgiyi de Üzüm Ana verecek.

Bostanda yetişen mahsuller emeği geçen kadınlar arasında paylaştırılacak. Ancak “Ataşehir Bostanları”nın gelecek günlerde ilçe geneline yayılması ve alınan ürünlerin Belediyenin Aşevi’nde değerlendirilmesi planlanıyor.

qka5owaugjntu9ibp6clyerw.jpg

3keqdtvphwopc2suIruigkzs.jpg

nwuxag5bwhydlkcjqvuIr47c.jpg

gu2tungpveozjwi3m1qcy5ek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.