ATAŞEHİR’DE TAKAS PAZARI KURULDU

ATAŞEHİR’DE TAKAS PAZARI KURULDU

Ataşehir Belediyesi, 19 - 27 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda atık azaltımına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ataşehir Belediyesi ve Devri Daim Enstitüsü iş birliğiyle Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda Takas Pazarı kuruldu.

Daha az satın alınması, daha az atık çıkarılması ve ihtiyaçların dayanışmayla karşılanması amacıyla kurulan Takas Pazarı'nda yurttaşlar, kullanmadıkları ürünlerini ihtiyacı olan bir ürünle takas ederek çevre dostu döngüye katkı sağladılar.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, “Hem geri dönüşüme hem de ürünlerin bilinçli kullanıma çok ihtiyacımız var. Yerel yönetimler olarak sürdürülebilirlik çalışmalarına biz de Ataşehir Belediyesi olarak desteğimizi sürdürüyoruz. Bugün burada bir Takas Pazarı oluşturarak Atık Azaltım Haftası’nda farkındalık oluşturmak istedik. Yaşamın her alanında bu farkındalık kelimesine gerçekten çok ihtiyacımız var. Bu hafta çerçevesinde başka etkinliklerimiz de olacak. Böyle bir haftayı dolu dolu yaşamak, bilinç oluşturmak ve davranış alışkanlıklarımızı değiştirmemiz açısından son derece önemli olacak. Ataşehir Belediyesi olarak Takas Pazarı’nı bundan sonra her ay gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Devri Daim Enstitüsü’nden Yasemin Uluçınar ise şunları söyledi: “Devri Daim Enstitüsü olarak Ataşehir Belediyesi ile birlikte Takas Pazarı’nı gerçekleştiriyoruz. Avrupa Atık Azaltma Haftası süresince atölyelerimiz ve etkinliklerimiz olacak. Burada bulunmak çok güzel ve çocukların olması bize çok umut verdi.”

 

bImsphkeltiaccp3uz8ejbko.jpg

gfr71sbwaxvnhujtl4stpI5o.jpg

gvpowokgqtixbtzcdnhauhje.jpg

lkfqesptdhtoozwsa3du102i.jpg

gyrdjvpoIdkoynjm05z68bxs.jpg

0iufetsvdqgjy5jhcky7r6oz.jpg

gs5uwdI47lnkjbpygs98ecrc.jpg

roicjkx7uyz63h4avwjze5nd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.