ATAŞEHİR'DE TEMİZ HAVA VE SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN HANGİ ADIMLAR ATILIYOR?

ATAŞEHİR'DE TEMİZ HAVA VE SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN HANGİ ADIMLAR ATILIYOR?

Sevgili Ataşehir Sakinleri,

Hava kirliliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde her yıl 7 Eylül'de kutlanan "Uluslararası Temiz Hava Günü" vesilesiyle, Ataşehir Belediyesi olarak “hava kalitesini koruma ve iyileştirme konusunda yaptıklarımızı” sizlere iletmek istiyoruz.

Öncelikle temiz hava neden önemlidir?

Hava kirliliği, havada doğal olarak yer almayan ve canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen kirletici maddelerin ortaya çıkmasından ya da normal koşullarda zararlı olmayan miktarlarda bulunan kirletici partiküllerinin havadaki miktarının artmasından kaynaklanır.

Hava kirliliği; solunum yolu hastalıkları, alerjiler, astım ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, çevremizin kalitesiz hava koşullarına maruz kalması, doğal ekosistemlere zarar verir.

Hepimizin yaşamı için hayati bir öneme sahip olan “hava”nın kalitesi sağlığımızı ve genel refahımızı derinden etkiler. Bu nedenle temiz hava, sağlıklı bir yaşamın temel bir unsuru olarak kabul edilir.

Ataşehir Belediyesi olarak yaptıklarımız…

Ataşehir Belediyesi olarak, temiz hava ve sağlıklı bir çevre için kararlıyız. Bu amacı gerçekleştirmek için şunları yapıyoruz:

1.Hava Kalitesi İzleme ve Değerlendirme: İlçemizdeki hava kalitesini düzenli olarak izliyoruz ve sonuçları kamuoyuyla paylaşıyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüze ait olan hava kalitesi ölçüm istasyonundan alınan verileri, http://havakalitesi.atasehir.bel.tr/raporlar internet adresi üzerinden anlık olarak yayınlıyor, ayrıca günlük, haftalık, aylık, yıllık raporlar ve grafikler şeklinde aynı sitede kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Ek olarak, ilçemizdeki mobil hava kalitesi ölçüm istasyonunun Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağına açılması konusunda Marmara Temiz Hava Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz.

2.Trafik Yönetimi: Trafik akışını düzenlemek ve trafiği azaltmak için toplu taşıma ve bisiklet yollarını teşvik ediyoruz. İlçemizdeki bisiklet yolu ve yürüyüş yollarını uzatıyoruz.

3.Eğitim ve Farkındalık: Hava kirliliği konusunda eğitimler veriyor, seminerler ve atölyeler düzenliyoruz.

Ayrıca İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İnovatif Çevre Eğitim Merkezi Projesi’ndeki 6 modülden biri olan Çevre ve Hava Modülü kapsamında, Ataşehirli öğrencilerin Mobil Hava Kalitesi Ölçüm ve İzleme İstasyonu’nu ziyaret ederek hava kalitesi ölçümü hakkında bilgi almalarını sağlıyoruz.  

Siz de katkı sağlayabilirsiniz!

Her bireyin temiz havanın korunması konusunda rolü vardır. Aşağıdaki adımları atarak çevremize ve sağlığımıza siz de katkıda bulunabilirsiniz:

- Hava kirliliğinin önlenmesi için öncelikle fosil yakıt kullanmak yerine enerji kaynağı olarak mümkün olduğunca; güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve jeotermal enerji kaynaklarına önem vermeli, 

- Evleri ısıtmak için doğalgaz kullanımına geçmeli, doğalgaz olmayan mahallelerde yüksek kalorili kömürler kullanmalı,

- Geri dönüşüme önem vermeli,

- Hava kalitesi bilincinin yayılması için katkı göstermeliyiz.

Temiz hava ve sağlıklı bir çevre hepimizin hakkıdır. Ataşehir Belediyesi olarak, bu hakkı koruma konusundaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Haydi, hep birlikte, temiz hava ve sağlıklı bir geleceği inşa etmeye hemen başlayalım.

jcaxikdfh9t86zrefgtmoe1n.jpg

hlqprhswnov0kIeeulr8d3w6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.