ATAŞEHİR'DE TÜRKÜ GEÇİDİ

ATAŞEHİR'DE TÜRKÜ GEÇİDİ

Ataşehir Belediyesi, müzik dünyasının önde gelen isimlerini kültür - sanat etkinlikleri kapsamında hazırladığı konserlerle İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. 

Sanatçılar Volkan Konak, Kutsal Evcimen ve Mustafa Özarslan, Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda sevenleriyle buluşarak muhteşem bir konsere imza attılar.

Anadolu Ezgileri konserine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehirli Muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

23 Ekim Pazar günü Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda sahneyi ilk olarak halk müziğinin değerli isimlerinden Kutsal Evcimen aldı. Evcimen sazının tellerine dokunarak, “Yorma Beni Dünya, Derman Sendedir, Sivas Ellerinde Sazım Çalınır” gibi daha birçok sevilen türküleri müzikseverler için seslendirdi.

Ardından ise Türk halk müziğinin sevilen sesi Mustafa Özarslan türküleriyle Anadolu’nun ezgilerini Ataşehir’de estirdi. Özarslan, 15 Ekim Cumartesi günü Bartın'da meydana gelen maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden işçiler için “Maden Ocağı” isimli türküyü seslendirerek onları bir kez daha saygıyla andı.

Konserin son konuk sanatçısı ise Karadeniz müziğinin özgün sesi, Kuzey'in oğlu Volkan Konak oldu. Konak, şarkılarıyla  İstanbullulara unutamayacakları bir gece yaşattı.

“Göklerde Kartal Gibi", "Mimoza Çiçeği" ve "Aleni" gibi geçmişten bugüne en sevilen şarkılarını seslendiren Volkan Konak, dinleyicileriyle birlikte muhteşem bir düete imza attı. Geniş repertuvarı ve bitmek bilmeyen enerjisi ile sahnede hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan Volkan Konak, şarkı aralarındaki şiirleri ile hayranlarından tam not aldı.

Konak sahnede, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiği için teşekkür etti. Anadolu Ezgileri konserine katılan sanatçılara plaket ve çiçek takdim edildi. 

 

ynmcqqc7guvrnjwvhzorpi4b.jpg

oju0csjlpqw5on2vIh6aty37.jpg

qybtxcwhlummszrxn4ijjdpz.jpg

wajytxeyis5dksp9z74kjugv.jpg

cl6sqbrek0p8egyngwfzurvn.jpg

d7sqbyx0h1tu56nrcwtsqjxa.jpg

klae1bhjcjox0vsz9ghtq2o3.jpg

spzxlktspcbbymu9emlu7ww8.jpg

tchdo1cwhrk0tvgo2ffp89se.jpg

a876jgarirs1xfsl4q2lwkfe.jpg

9jbbk1tl8cd0thvouy3de2jw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.