ATAŞEHİR’DEN 80 YARDIM TIR’I DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERİLDİ

ATAŞEHİR’DEN 80 YARDIM TIR’I DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 şehirde yıkımlara neden olan deprem felaketi sonrasında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. Ataşehir Belediye çalışanları ile Ataşehir halkının el ele vererek yürüttüğü çalışmalar kapsamında 80 TIR yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Ataşehir Belediyesi’nin deprem bölgelerine ulaştırmak amacıyla Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi ile diğer belirlenen toplama noktalarında başlattığı insani yardım kampanyası, çalışmaların altıncı gününde de yüzlerce yurttaşın yardım desteğiyle devam etti.

İlk günden bu yana 7’den 70’e tüm yurttaşlar tarafından hazırlanan yardımlar TIR’lara yüklenirken, Ataşehir’den 6 günde toplam 80 yardım TIR’ı afet bölgelerine gönderildi.

Gönüllü ve yardımsever yurttaşlara özverilerinden dolayı teşekkürlerini sunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  “Milli beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, tüm yardımsever Ataşehir halkına gönülden teşekkür ederim. Çağrı yaptığımız ilk günden itibaren canla başla çalışan tüm komşularımın ve mesai arkadaşlarımın emeğine, yüreğine sağlık” dedi.

İhtiyaç Malzemeleri Güncellendi

Öte yandan Ataşehir Belediyesi, deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzeme listesini güncelleyerek sosyal medya hesaplarından yayınladı.  Afet Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırılacak güncel acil yardım listesi şöyle:

“Çadır, portatif tuvalet, jeneratör, su ısıtıcı, piknik tüpü, katlanabilir masa, sandalye, kuru bakliyat, yağ, şeker, salça, çaydanlık, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, karton bardak, tencere, tava, hijyenik ped, termal tayt, eldiven, çorap, mont, şişme yelek, kişisel bakım malzemeleri (diş fırçası, şampuan, tarak, deodorant, tırnak makası vb.)”

c7mwlvakuykestwjfh4jr3av.jpg

o5w6wzpohmnmn7qxueI3qsgf.jpg

xk2jbbursny6uzkp8fi17fs3.jpg

tmzgwnqjvev7bbsyl9ok4cw2.jpg

pove7adlu3zxfrgah52nfwsq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.