Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi

Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi

19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilişinin 98. yıldönümü Ata..

19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilişinin 98. yıldönümü Ataşehir’de kutlandı. Ataşehirli gaziler, gazi ve şehit yakınları 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemekte buluştu. 

Gaziler onuruna düzenlenen anma yemeğine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Albay Faruk Özeşme, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir Müftüsü Şakir Pinar ile birlikte gaziler, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutanı Vekili Faruk Özeşme masaları ziyaret ederek gelenlerle sohbet ettiler.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş yaptığı konuşmada, “Bu müstesna günde aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir. Bizler, uğrunda ölmeyi göze aldığımız bir vatanımız ve bu vatan uğruna ölümü göze alan yiğitlerimiz olduğu için ne kadar övünsek azdır. Uğrunda ölebileceğiniz bir vatanınız varsa özgürce yaşarsınız. Uğrunda ölmeye değer değerleriniz varsa yaşamınız anlam kazanır” dedi.

Gaziler günü dolayısıyla açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, “Vatan için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimize minnetlerimi sunuyor, şehitlerimize rahmet diliyor ve hepsini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.  


Kaynak: Ataşehir Belediyesi






















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.