ATAŞEHİR GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

ATAŞEHİR GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, her yıl “Dünya Dans Günü” nedeniyle gerçek..

Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, her yıl “Dünya Dans Günü” nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerde yaptığı gösterilerle büyük beğeni topluyor.
2017 yılında kurulan ve 90 dansçıdan oluşan Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu ilk olarak Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Çin Halk Cumhuriyeti'nden katılan dans ekibiyle bir gösteri yaptı.
Topluluk, 29 Nisan’da Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ise; Bulgaristan, Bosna Hersek, Kosova Cumhuriyeti, Marmara Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Halk Bilim topluluklarının katıldığı “Dünya Dans Günü” etkinliklerinde de sahne aldı.
Topluluk son olarak FMV Işık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen FMV Işık Üniversitesi, Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi, Marmara Üniversitesi ve Beşiktaş Bingül Erdem Anadolu Lisesi folklor ekiplerinin yer aldığı etkinliğe katıldı. 

Profesyonel eğitim alıyorlar…

Ataşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana geçen sürede sanat eğitimlerine katılan 9-14 yaş aralığı çocuklardan oluşturduğu kadrosuyla 2017 yılında kuruldu. 
“Dans etmek özgürlüktür” ilkesinden yola çıkarak Anadolu halk danslarının geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktarmak için dans etmeyi seven, halk oyunlarına ilgi duyan çocuklar bu toplulukta bir araya getirildi. Seviyelerine bakılarak dans etme ve uygulama yetisi geliştirilebilecek adaylar, Anadolu’da var olan dans adımları ile birlikte modern dans tekniklerini kullanarak profesyonel bir eğitim alıyor. Bu projedeki en önemli amaç, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hem ülkemizi hem de Ataşehir Belediyesi’ni gelecek proje ve etkinliklerde en iyi şekilde temsil etmek.

Ataşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluğu çalışmalarını Genel Sanat Yönetmeni Şevket Yakupoğlu, Genel Koreograf ve Sahne Koordinatörü Deniz Danış,  Koreograf ve Eğitmen Burcu Koçyiğit, Koreograf ve Eğitmen Polat Tunç yönetiminde sürdürüyor.

Battal İlgezdi: “Çocuklara ve gençlere yatırım yapıyoruz”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yaptığı değerlendirmede, halkı sanatla buluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Biz dünyayı sanatın güzelleştireceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da çocuklarımızı mutlu edecek, geleceğe hazırlayacak çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kültür merkezleri ve sanat eğitim merkezlerinde pek çok sanat dalında eğitim verdiklerine dikkat çeken İlgezdi, “Ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere yatırım yapıyoruz. Çünkü onlar geleceğin sanatçıları… Biz geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz… Belediyemiz bünyesinde dans, tiyatro, halk oyunları, koro ve orkestra toplulukları var. Önemli olan, sanat eğitimi vermenin yanı sıra icra topluluklarında eğitim gören çocuklarımızın, gençlerimizin yer alması… Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle yetişen, kendini geliştiren çocuklarımızdan ve gençlerimizden oluşan topluluklarımız da bizim sesimiz oluyor. Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Anadolu Halk Müziği Topluluğu, Çocuk Korosu, Özgür Sanat Çoksesli Korosu, Gençlik Senfoni Orkestrası ve Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu yurt içi ve yurt dışındaki etkinliklerde Ataşehir’in sesi oluyorlar.  Başarılı performanslarıyla büyük beğeni toplayan topluluk üyelerimizi ve eğitmen kadromuzu yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 


Kaynak: Ataşehir Belediyesi


































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.