ATAŞEHİR’İN ARTIK GENÇLİK PARLAMENTOSU VAR

ATAŞEHİR’İN ARTIK GENÇLİK PARLAMENTOSU VAR

Gençlerin, kente yönelik çalışmalarda ve karar alma mekanizmalarında söz hakkının olması, demokratik katılımlarının sağlanması amacıyla Ataşehir Belediyesi ile kardeş belediye Monheim Am Rhein arasında “Gençlik Parlamentosu” kuruldu.

Gençlerin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacak Gençlik Parlamentosu’nun ilan edildiği gün konuklar arasında; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Gençlik Departman Genel Müdürü Simone Feldmann, Gençlik Parlamentosu Görevlisi Eva Heggemann, Elisabeth Scweiger ile Kardeş Belediyeler Koordinatörü Engin Altınova yer aldı.

Ataşehir içinde yaşayan din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin her genci temsil etmek, toplum yararına projeleri hayata geçirmek üzere kurulan Gençlik Parlamentosu 15 – 25 yaş grubu gençlerden oluşuyor.

Ataşehir’de Gençlik Parlamentosu kurulması fikri; Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen, Türkiye ile Almanya arasındaki okul ve gençlik değişimleri için temel danışmanlık ve finansman kuruluşu olan “Gençlik Köprüsü” bünyesinde 1 Temmuz 2021 ile 27 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gençlik Kardeş Şehirleri Tasarlıyor” projesinde yer alarak şekillendi.

Gençlik Parlamentosu’nun kuruluş manifestosunda gençlerin, toplumsal yaşamın en dinamik aktörleri olması konusu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Gençlerin kendilerini ilgilendiren ya da genel olarak tüm toplumsal konularda karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi, üzerinde uzlaşılan bir konu olmuştur. Gençlerin katılımlarının arttırılmasına yönelik uluslararası kamuoyunda özellikle son 20 yılda ciddi bir farkındalık oluşmuştur. Birçok ülke gibi Türkiye’de de yasal düzenlemelerin getirdiği destekle gençlerin katılımını teşvik etmek istenmektedir. Yerel yönetimlerin gençlikle ilgili faaliyetlerinin toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı nitelikte olması kapsamında gençliğin katılımı denildiğinde ilk olarak eşitlik vurgusu ön plana çıkmaktadır. Esasen eşitlik vurgusunun sadece din, dil, ırk, cinsiyet gibi unsurlar açısından değil genel anlamıyla fırsat eşitliği çerçevesinde ele alınması, gençlerin katılım mekanizmalarında daha fazla görülmelerine neden olacaktır.”

Ataşehir Gençlik Parlementosu'na Ataşehir'de ikamet eden 15-25 yaş arası bütün gençler başvuru yapabilirler.

Başvuru için linki tıklayınız: https://forms.gle/33L21qH1UJiD2R7L9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hId8tvh1nfkue4jty7womxzp.jpg

rf8ogwbn5bunearq4sx2ktjz.jpg

gjbzflIgxcpscev3h41s8ltu.jpg

lugtIwevcvk59ougpjhawybf.jpg

c3d8oe2hchkaop5bjzufqk1e.jpg

vypl6403vrsojmnfhkbacttb.jpg

f12uronhbyt4dl7vho9xpnys.jpg

dky2y98odskpwflhrgnveIoq.jpg

ao0dfpyelqjjutrvcndhrm98.jpg

v6qdparmbwoyetcz4n8kxwgt.jpg

qkcegscuyam3jfrip6ldtnn5.jpg

bddlcjqg1auhesknwfqI8ax9.jpg

ztkpdzpahux3lhj40mienc2a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.