ATAŞEHİR İSTANBUL’U ÇOCUKLARDAN SORDU!

ATAŞEHİR İSTANBUL’U ÇOCUKLARDAN SORDU!

Çocuklar, nasıl bir İstanbul'da yaşamak, hangi meydanlarda nefes almak ve parklarda oynamak istiyor? Ataşehir Belediyesi, çocuklara sordu.

Çocuklar, nasıl bir İstanbul'da yaşamak, hangi meydanlarda nefes almak ve parklarda oynamak istiyor? Ataşehir Belediyesi, çocuklara sordu.

Demokrasiyi yerel düzeyde güçlendirmeyi hedefleyen İstanbul Kent Konseyi’nin, sivil toplum kuruluşlarından üniversitelere, meslek odalarından kamu kurumlarına kadar çeşitli paydaşlar edinerek, aktif katılımcılığı yaygınlaştırdığı projelerinden biri de “İstanbul Çocuklara Soruyor”. Ataşehir Belediyesi de çocukların görüş ve talepleriyle kentin gelişimine katılımlarını sağlayacak olan bu projenin paydaş ağına katıldı.

Toplumsal Eşitlik Birimi’nde görevli meslek elemanları (sosyolog - psikolog), 18-21 Şubat tarihlerinde ilkokul üçüncü sınıf çocuklarıyla bir araya geldi. Özgün deneyimleri, hayalleri, gözlemleri ve ihtiyaçlarıyla şehri kendi dünyalarına göre yeniden yaratan çocuklar, İstanbul’u mercek altına aldı.

Atölyede, çocukların daha fazla zaman geçirdiği ve kimi zaman kendilerini ifade edebilecekleri tek yer olarak algılanan oyun alanları gibi sınırlı mekânsal öğeler haricinde, kentin farklı birçok noktası da onların hayal gücüyle yeniden tasarlandı.

Çocukların oyun aracılığıyla duyusal farkındalıklarını ortaya koyduğu atölyede, İstanbul'un kokusu kimi zaman çiçek ve deniz, rengi ise mavi ya da yeşil oldu.

Kent hakkının sağlandığı ve korunduğu, sağlıklı, güvenli, erişilebilir bir çevrenin oluşturulduğu, herkesin yaşadığı şehir hakkında söz söylediği, çocukların da buna dâhil edildiği bir İstanbul’un önemine günün sonunda dikkat çekildi.

lod4zpkugkrhs0n9ldjgwa6h.jpg

g3caae5jqif64toy1dhvguxI.jpg

wzxrctdgskzmI8makenuq35p.jpg

d2vojIspfhchrzvopbnawfku.jpg

krnyxuqbt8coav7qhI6de1wc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.