ATAŞEHİR YENİ YILDA DA KÜLTÜR SANATIN MERKEZİ OLACAK

ATAŞEHİR YENİ YILDA DA KÜLTÜR SANATIN MERKEZİ OLACAK

Ataşehir Belediyesi yeni yılda da kültür-sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Ocak ayında Ataşehirliler için üç konser, sekiz tiyatro, dört film gösterimi, sekiz atölye, sekiz

Ataşehir Belediyesi yeni yılda da kültür-sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Ocak ayında Ataşehirliler için üç konser, sekiz tiyatro, dört film gösterimi, sekiz atölye, sekiz söyleşi programı ve bir belgesel gösterimi olmak üzere toplam 32 etkinlik yapılacak. Düştepe Oyun Müzesi pandemi nedeniyle ara verdiği etkinliklerine Ocak ayında dört atölye ve bir tiyatro oyunuyla tekrar başlayacak.

Ataşehir Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerine 2022 yılında da ara vermeden devam ediyor. Pandemi döneminde kültür merkezlerini kapatan Ataşehir Belediyesi, bu merkezlerdeki etkinliklerine yeniden başlıyor. Özellikle minik Ataşehirlilerin en önemli uğrak yeri olan Düştepe Oyun Müzesi uzun bir aradan sonra Ocak ayında tekrar atölye ve tiyatro programlarına başlıyor.

Düştepe Oyun Müzesi’nde Ocak ayında dört atölye ve bir de tiyatro gösterimi olacak. İlk etkinlik 2 Ocak Pazar günü eğitmen Gülümser Kılıçoğlu tarafından düzenlenen “Bez Bebek Atölyesi”. 4-11 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlanan etkinlik 12.30 ve 14.00 saatlerinde iki seans olarak düzenlenecek.

Düştepe Oyun Müzesi’ndeki ikinci etkinlik 8 Ocak’taki “Kağıt Geminin Yolculuğu” isimli oyunun gösterimi. Mehmet Erbil tarafından hazırlanan oyunun saati 14.00. Müzede minikleri bekleyen bir diğer etkinlik de Nesrin Avcı tarafından hazırlanan ve 15 Ocak’ta düzenlenecek olan “Çoraptan Kukla Atölyesi”.

22 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan ve Emel Niğdeli tarafından hazırlanan “Miniklerle Eğlenceli Tuvalim Atölyesi” ve 29 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan ve Gökcem Yazıcı tarafından hazırlanan “Kilden Düş Evim Atölyesi”Düştepe Oyun Müzesi’ndeki diğer etkinlikler olacak. Tamamı ücretsiz olacak bu etkinliklere rezervasyon Müze’nin 0216  688 1323 numaralı telefonundan yapılabilecek.

Konserler

Ataşehir Belediyesi, Ocak ayında Ataşehirliler için üç konser düzenliyor. Bunlardan ilki 14 Ocak günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) yapılacak olan Kutsal Evcimen Konseri. Aynı salonda 31 Ocak’ta Yavuz Değirmenci’nin sunumu ve türküleriyle Oğuz Aksaç, Ataşehirlilerin konuğu olacak. 25 Ocak’ta ise Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde (CSEM) Çiğdem Elmas & Sinem Önel konseri düzenlenecek.

Tiyatrolar

Ocak ayında Ataşehirliler tiyatroya da doyacak. Özellikle çocuklar için hazırlanan tiyatrolar seyircisiyle buluşacak. Bunlardan ilki 9 Ocak Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek olan “Çikolatalar Ülkesi”. Aynı oyun 23 Ocak Pazar günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde de oynanacak.

Cici Tiyatro’nun hazırladığı “Müzik Kutusu” 16 Ocak Pazar günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, Corner Art’ın hazırladığı “Benim Oyuncağım”, 23 Ocak Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kurbağa Prens” de 30 Ocak Pazar günü yine Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde çocuklarımızla buluşacak. Ocak ayında Tiyatro Fil’in hazırladığı İngilizce oyun “My Snowman” de 30 Ocak Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde perdelerini açacak. Tüm oyunların başlama saati 12.00 olacak. Oyunların bilet fiyatları yetişkin 20₺ çocuk 5₺ olacak. Biletler gösterimin yapıldığı Kültür Merkezinin gişelerinden veya https://kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden alınabilecek.

Ocak ayında ünlü stand-up’çı Cem Eroğlu da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde bir gösteri gerçekleştirecek. 21 Ocak Cuma günü saat 20.00’de gerçekleşecek gösterinin bilet ücretleri; tam 20₺ öğrenci 10₺ olacak.

Film gösterimleri ve atölyeler

Ataşehir Belediyesi, Ocak ayında çocuklar için film gösterimleri de düzenleyecek. Bu film gösterimlerinin merkezi Erdal Eren Kültür Merkezi olacak. 9 Ocak Pazar günü “Küçük Denizkızı Ponyo”, 16 Ocak Pazar “Taş Devri Firarda”, 23 Ocak Pazar “Eyvah Ayılar Küçüldü” ve 30 Ocak Pazar “Komşum Totoro” filmleri gösterilecek. Tamamı ücretsiz olan filmlerin başlama saati 12.00 olacak. Ücretsiz biletlere Erdal Eren Kültür Merkezi’nden ulaşılabilecek.

Ataşehir Belediyesi, daha önce düzenlediği atölyelere bir yenisini ekleyerek Ocak ayında da devam ediyor. Daha önce düzenlenen “Burak Göral ile Senaryo Atölyesi”“Haydar Ergülen ile Şiir Atölyesi” ve “Barış İnce ile Yazı Atölyesi” Ocak ayında da gelen yoğun talepler doğrultusunda devam ediyor. Ayrıca bu ay yepyeni bir atölye daha programa ekleniyor: “Işıl Özgentürk ile Hadi bir Film Yapalım”. Tamamı ücretsiz olacak atölyelere kayıtlar https://kultursanat.atasehir.bel.tr adresinde bulunan kayıt formlarından yapılabiliyor.

Söyleşiler

Ocak ayında birbirinden renkli ve ilgi çekici söyleşi programları da Ataşehirlilerle buluşmayı bekliyor. 14 Ocak Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 19 00’da “Çağdaş Sanat Buluşmaları” söyleşi programında sanat yazarı Kültigin Kağan Akbulut sanatçı Elmas Deniz ile üretimleri üzerine konuşuyor.

15 Ocak Cumartesi Ahmet Telli ve Çocuk Kütüphanesi’nde saat 15.00’de gazeteci ve şair İsmail Afacan, şair ve yazar Deniz Durukan ile “Yakın Temas” isimli kitabı üzerine bir sohbet gerçekleştirecekler. Yeni açılan Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi ilk defa bir etkinliğe sahne olacak. 16 Ocak Pazar günü saat 14.00’de yazar Neslihan Önderoğlu’nun konuğu çocuk kitabı yazarı Göktuğ Canbaba ile “Bir Yazarın Yolculuğu” üzerine konuşacaklar.

Ocak ayının diğer söyleşi programlarındaysa yazar Gülşah Elikbank ile Prof. Dr. Zihni Sungur“Yeni yılda yeni biri olmak” isimli söyleşiyle 18 Ocak Salı günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, tarihçi Olgay Söyler;  “İstanbul’da Gündelik Hayat” kitabıyla ilgili Prof. Dr. Ekrem Işın ile 22 Ocak Cumartesi saat 15.00’de Neşet Ertaş Kültürevi’nde bir araya gelecekler.

Akademisyen, yazar Prof. Dr. Örsan K. Öymen de Ocak ayında 23 Ocak Pazar günü saat 15.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Ataşehirlilerle bir araya gelecek. 21. Yüzyılda felsefenin önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek olan Örsan K. Öymen çevre kirliliği, küresel ısınma, yapay zeka ve pandemi gibi güncel konulardaki küresel sorunları kendi perspektifinden değerlendirecek.

Belgesel gösterimi

Ataşehir Belediyesi Ocak ayında bir de belgesel gösterimine imza atacak. “Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island” isimli belgesel 12 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Belgesel; ‘60’lı yıllarda Türkiye’den Amerika’ya göç eden efsanevi elektronik müzik bestecisi İlhan Mimaroğlu ve yaşam dolu hayat arkadaşı Güngör Mimaroğlu’nun hikâyesini konu alıyor. Gösterim sonrasında belgeselin yönetmeni Serdar Kökçeoğlu ile bir söyleşi de yer alacak.

Ataşehir Belediyesi tüm etkinliklerini pandemi kurallarına uygun olarak yapıyor ve kültür merkezlerine girişte HES kodu sorgulanıyor. Ayrıca misafirlerden etkinlik girişinde çift dozu tamamlanmış aşı kartı veya en fazla 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi ibraz etmesi isteniyor.

Ocak ayı etkinlik programı için tıklayın

yIaholth1j4nlsavepdtpxgf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.