ATAŞEHİR’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ATAŞEHİR’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ataşehir Belediyesi, sıcak yaz günlerinde vatandaşların açık mekânlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve ha..

Ataşehir Belediyesi, sıcak yaz günlerinde vatandaşların açık mekânlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve haşerelerin zararlı etkilerini en aza indirmek için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İnsan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen, uçkun ve haşereye yönelik ilaçlama hizmetlerini tüm mahalle ve sokaklarda hızlandıran Ataşehir Belediyesi ekipleri, zararlı canlıların üremesinin de önüne geçiyor.

İlaçlama çalışmalarında insan sağlığını olumsuz etkileyen haşere ve kemirgenlere karşı Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor.

Planlanmış periyodik ilaçlama programı devam ederken, vatandaşlardan gelen tüm ilaçlama talepleri belediye tarafından karşılanıyor.

Halkın özellikle de çocukların sağlığını korumak amacıyla Ataşehir genelinde bulunan tüm okul ve ibadethanelerin ortak kullanım alanlarında salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı 12-15 gün aralıklarla dezenfeksiyon ve ilaçlama yapılıyor.

Haziran-Eylül ayları arasında ilçede bulunan 17 mahallede, muhtarlarla koordineli olarak, 7 günlük periyodik aralıklara uçkun-sivrisinek mücadelesi kapsamında gece ilaçlaması yapılıyor.

İlçe sınırları içerisinde bulunan derelerde Mayıs ve Eylül ayları içerisinde 7 günlük periyodik aralıklarla haşerelere karşı ilaçlama yapılıyor.

Aynı zamanda erişkin haşerelerin barınma alanları olan rögar ve mazgallar ilaçlama ekipleri tarafından düzenli olarak ilaçlanıyor.

Ataşehir’de bulunan 380 sitenin ortak kullanım alanlarda site yönetimleri bilgisi dahilinde haşerelere karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılıyor.


Kaynak: Ataşehir Belediyesi




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.