ATAŞEHİR’E YENİ BİR KÜTÜPHANE VE OKUMA PARKI YAPILACAK

ATAŞEHİR’E YENİ BİR KÜTÜPHANE VE OKUMA PARKI YAPILACAK

Ataşehir Belediyesi ve Gönüllü Hizmet Vakfı tarafından yeni bir kütüphane, ilçe halkının hizmetine sunulacak. Kütüphanenin inşa edileceği alana okuma parkı da yapılacak.

Ataşehir Belediyesi ve Gönüllü Hizmet Vakfı tarafından yeni bir kütüphane, ilçe halkının hizmetine sunulacak. Kütüphanenin inşa edileceği alana okuma parkı da yapılacak.

Ataşehir Belediyesi ve Gönüllü Hizmet Vakfı tarafından 7 bin 500 metrekarelik alanda, 750 metrekare oturumlu, 4 kattan oluşan toplam 3 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni bir kütüphane inşa edilecek.

İçerenköy Mahallesi, su deposu mevkinde yapımına başlanacak Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi’nde, Atatürk kitaplığı, sergi salonu, etüt ve çalışma alanları ile dijital kütüphane yer alacak. Aynı alana meydan ile okuma parkı da yapılacak.

Kütüphane ve okuma parkının 2023 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Ataşehir’e yapılacak olan “Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi” ve “İnal Aydınoğlu Okuma Parkı” protokolü, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile GHV Başkan Vekili Can Aydınoğlu arasında imzalandı.

Küçükbakkalköy ve İçerenköy Mahalleri'nin sınırında bulunan bölgede inşa edilecek “Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi” ve “İnal Aydınoğlu Okuma Parkı” için çalışmalara yakın zamanda başlanacak.

Ataşehir'e adına yakışır şekilde Atatürk Kütüphanesi yapacaklarını söyleyen Başkan Battal İlgezdi, “Bizim olmazsa olmazımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. O’nun bize gösterdiği yolda yürümeye devam ederek adını Ataşehir’de daima yaşatacağız. Gelecek nesillerimize bırakacağımız en anlamlı miraslarımız arasında yer alacak kütüphanemizin, bilgilerin ve fikirlerin üretilmesinde önemli bir rol oynayacağınıza inanıyoruz. Düşünen, üreten ve araştıran nesillerin yetişmesi için ilçemize kazandırılacak kütüphanenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanıİnal Aydınoğlu ise “Ataşehir Metro İstasyon meydanına yapılacak olan Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi ve İnal Aydınoğlu Okuma Parkı protokolü, Ataşehir Belediye Başkanı sayın Battal İlgezdi ile GHV Başkan vekili Can Aydınoğlu arasında imzalandı. Sayın Tahir Çil’e teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.