Atıf Er Koşusu'nu My Pretty Girl kazandı

Atıf Er Koşusu'nu My Pretty Girl kazandı


3 yaşlı İngiliz taylarının birincilik mücadelesine sahne olan koşu, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.


2023 yılı Atıf Er Koşusu'nu (KV-8); Selim Kaya'nın sahibi olduğu, Kaya Atçılık Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Velat Karakuş'un üstlendiği doru dişi tay My Pretty Girl (Kafkaslı - Kısrağım / Luxor) jokeyi Mehmet Kaya ile kazandı.

Mücadelede ikinciliği, El Audaz (Lion Heart - Ascella / Powerscourt) elde ederken, Cool Star (Torok - Tawafeeg / Bernardini) üçüncü, My Private (Hakeem - Feride Ana / Başpilot) dördüncü ve North Iron (Banknote - Sea Storm / Perfect Storm) ise beşinci oldu.

Kazanan  için bitiriş derecesi 1.29.62 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar Burun - 1 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy şeklinde oluştu.



Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Selim Kaya'ya kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven takdim etti.

Törene İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

 

Atıf Er

1917 yılında Sinop’ta doğan Atıf Er, Hava Harp Okulu’nda mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayan Er, ülkemizin çeşitli bölgelerinde kıta ve karargah hizmetlerinde bulundu. 1950 yılında Kore Savaşı'na katıldı ve üstün hizmet madalyası alarak 1951 yılında gazi olarak yurda döndü. Askerlik görevinden Albay rütbesi ile emekli olan Atıf Er, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yaptı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Er, yarışçılığımıza önemli hizmetlerde bulundu.1984 yılında aramızdan ayrılan Atıf Er’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

ldpg9aIsuzsmbb0f1nqpkem6.jpg

gybezr0I8tgd2j5y7mxl9m4l.jpg

ixjrh4opas198ugc76mtvnrh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.