Atıf Esenbel Koşusu'nda galibiyete Grasyas uzandı

Atıf Esenbel Koşusu'nda galibiyete Grasyas uzandı

2+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1400 metre mesafe sentetik pistte düzenlendi.

2023 yılı Atıf Esenbel Koşusu'nda jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Halil Şimşek'in sahibi olduğu Grasyas (Lion Heart - White Lady / Okawango) pistten galibiyetle ayrıldı. Serhat Ürküt yetiştirmesi, Seit Kan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan bu performansıyla son startı olan ve birincilik elde ettiği A3 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nun ardından üst üste ikinci Açık koşu galibiyetini kaydederken, toplamda 9. birinciliğini elde etmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Atıf Esenbel anısına gerçekleştirilen mücadeleye jokeyi Özcan Yıldırım ile katılan Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, geçen yılın galibi Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) Vedat Abiş idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Halis Karataş ile koşuda mücadele veren Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) pistten dördüncülükle ayrılırken, Egregious Rock (Luxor - Alfunun / Sadler's Wells) Ahmet Çelik idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Grasyas için bitiriş derecesi 1.22.46 olurken, farklar 1 Boy - 1 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Atıf Esenbel

1887 yılında İstanbul'da doğan Atıf Esenbel, Harp Okulu'ndan mezun oldu. Ardından İstanbul Süvari Binicilik ve Tatbikat Okulu'nda öğretmenlik yaptı. Süvari alayı kumandanı olarak Kurtuluş Savaşı'na katılan Esenbel, Lozan Barış Konferansı Murahhaslar Heyeti Üyeliği'ne atandı. 1939 yılında 6. Dönem Sivas Milletvekili olarak parlamentoya giren Esenbel, 7. Dönem Sivas Milletvekili ve 8. Dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı. Başvekalet Başyaveri olan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün yaverliğini de yapan Atıf Esenbel, Yarış ve Islah Encümeni Genel Sekreteri olarak da atçılığımızın ilk dönemlerinde önemli görevlerde bulundu. 1928 yılında Primerole isimli safkanı ile Gazi Koşusu'nu kazandı. 1951 yılında vefat eden asker ve siyasetçi Atıf Esenbel'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

mcynpkhoiu8v6fdaawte5qbq.jpg

rtq45p1dgmqlsk6xekzclsu2.jpg

dgisule3t8mjkfzaajo5yhb9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.