ATIL ALANLAR KENTE KAZANDIRILIYOR: MANSUR YAVAŞ VE GENÇLER BELPA KAFE VE SPOR KOMPLEKSİ’Nİ BİRLİKTE AÇTI

ATIL ALANLAR KENTE KAZANDIRILIYOR: MANSUR YAVAŞ VE GENÇLER BELPA KAFE VE SPOR KOMPLEKSİ’Nİ BİRLİKTE AÇTI

BelPa Kafe ve Spor Kompleksi’nin açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Başkentli gençler birlikte ‘hatır kahvesi’ içerek yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentteki yeşil alan ve sosyal tesislerin sayısını artırırken kullanılmadığı için zamanla bakımsızlıktan atıl hâle gelen alanları da kente kazandırmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Beştepe’de bulunan atıl durumdaki spor tesisinde gerçekleştirdiği kapsamlı yenileme ve bakım onarım çalışmalarını tamamlayarak Ankaralıların hizmetine açtı.

GENÇLERLE İÇİLEN HATIR KAHVESİ İLE AÇILDI

Yapılan kapsamlı yenileme ve bakım onarım çalışmalarının ardından BelPa Kafe ve Spor Kompleksi adını alırken tesisin açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Başkentli gençler birlikte ‘hatır kahvesi’ içerek yaptı.

Açılışa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer ve üyeleri ile Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu katıldı.

YAVAŞ: “SİZDEN İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY OKULLARINIZDA BAŞARILI OLMANIZ”

Gençlerin alkışları eşliğinde konuşan Mansur Yavaş, BelPa Kafe’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Kızılay’da bir kütüphane ve birkaç metro istasyonunda da gençlere ve öğrencilere yönelik mekanların hizmete açılacağını bildirdi.

Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye’nin de gençler için hizmette olduğunu hatırlatan Yavaş, “Buna benzer kafeleri sizler için çoğaltacağız. İnternetiyle, altyapısıyla her şey sizler için hazır olacak. Sizden istediğimiz tek şey okullarınızda başarılı olmanız, bir an evvel okullarınızı bitirip, güzel meslekler yapmanız ve inşallah hem kendinize hem ailenize hem de ülkemize faydalı olmanız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yavaş, gençlerin Ankara’ya dair ulaşım, altyapı, sanat, spor alanlarına yönelik sorularını yanıtladı.

“MALİYETİN NEREDEYSE YARISINA SU VERİYORUZ ZATEN”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, rakibi tarafından vatandaşlara gönderilen su indirimi mesajının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Her şeyden önce hem Anayasa Mahkemesi kararları, hem çeşitli mahkeme kararları ve Sayıştay raporları doğrultusunda su maliyetinin altında satılamaz. Bugünkü maliyetimiz 37 lira hatta üzerinde biraz da. Biz şu anda 21 liraya satıyoruz. Bunu da Ankara halkını düşünerek yapıyoruz. Çünkü daha önceki yıllarda su 1.6 dolara satıldı ve Sayın Mustafa Tuna geldiğinde de bunu yarıya indirerek 0.90’a satmaya başladı. Şu anda su fiyatımız 0.70 dolar civarında 21 liradır. Yani maliyetin neredeyse yarısına su veriyoruz zaten.”

 

“SOSYAL YARDIM ALAN AİLELERE VE DEPREMZEDELERE TONU BİR LİRADAN VERİYORUZ”

“Amaçları Polatlı’ya giden suyu engellemek veya diğer ASKİ’nin yatırımlarını engellemek ve ASKİ’yi batırmaktı” diyen Yavaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Daha önce bu kararı belediye meclisinde çoğunluklarına dayanarak aldılar. Ama mahkeme kesin bir dille suyun maliyetinin altında asla satılamayacağını, satıldığı takdirde bu kararı alanlarda zimmet çıkaracağını belirterek bu kararı iptal etti birincisi bu. İkincisi 50 liraya su satan eski dönemin aksine biz sosyal yardım alan ailelere ve depremzedelere şu anda tonu bir liradan veriyoruz. Öğrenci evlerine yüzde elli indirimli olarak veriyoruz ve Ankara halkını bu konuda mağdur etmiyoruz. Aynı zamanda 2010, 2009 yılları arasında bir asgari ücretten zorunlu gideri olan su bedeli yüzde 8 civarında yanlış hatırlamıyorsam. 4.7’yken şu anda 1.3’e veriyoruz asgari ücret payı bu. Çaresizliklerini gösteriyor. Yani yasal olarak yapamayacak şeyleri iddia ediyorlar. Ben çaresizlik olarak görüyorum ama güzel bir şey. Su indirimi kadar bekliyoruz kendilerinden doğal gaz indiriminde de yüzde 50’ye gitmelerini, elektrikte de yüzde 50’ye gitmelerini inşallah bekliyoruz.”

 

“İNDİRİMLİ VE KALİTELİ SU VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Otobüslerde eskiden 1 dolara verilen hizmetin de şu anda 0.50 doların altında verildiğini belirten Yavaş, “Gerçek belediyecilik budur. Daha önceki dönemlerde Ankara halkını tabiri caizse kazıkladılar ve hayali projelere para yatırdılar. Biz ise kentin asli ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz Çamlıdere’den Polatlı’ya suyu akıtmaya başladık. Çamlıdere’den Elmadağ’a su götürdük. Mamak Gölbaşı arasındaki hattı yeniledik. Ve bir de daha önceki dönemlerde yapılmayan, taşkın olacağına dair yapılan ihbarlara hiçbir şey yapmayan eski dönem belediyesinden en az 10 tane bildirilen alanı da yapmış bulunuyoruz. Yani ASKİ’nin bu şartlarda başka türlü çalışma şansı bulunmamaktadır. Gerçekten belediyeciliği bilmiyorlar. Şöyle suyun fiyatlarını belediye meclisi belirliyor. Belediye meclisinde bizim 148’de sayımız 40 kişi. Bunu TÜFE oranıyla belirlenmesine mecliste karar verdik. Kendileri de bunun gerekli olduğunu bildikleri için mecliste öncü çoğunluğu sağlayıp sonra meclisi terk ederek zımni olarak zaten bize destek verdiler. Şimdi kendi aldıkları kararla bizi şikâyet etmeye kalkıyorlar. İndirimli ve kaliteli su vermeye devam edeceğiz. Musluk sularını içebilirsiniz. Yılda Sağlık Bakanlığı 50 bin su alıyor ve sular da zaten eğer en ufak bir problem olsa herhalde başımıza neler geleceğini biliyorsunuz. Çaresizlik böyle bir şey. Fark arttıkça bu tür atakları bekliyorum açıkçası” ifadelerini kullandı.

 

Altınok’un vatandaşlara mesaj göndermesinin seçim yasaklarına ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırı olduğunun altınız çizen Yavaş, “Bu konuda sanıyorum İl Başkanlığımız gereken teşebbüsü yapacaklar. Herkes kanuna uyacak. Herkes aynı şekilde kanunlar karşısında eşittir. İnşallah Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu ve savcılık gerekeni yapacaktır” dedi.

 

ASLINA UYGUN OLARAK YENİLENDİ

Atatürk Orman Çiftliği sınırlarındaki 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı olan arazinin 6 bin 545 metrekarelik kısmında bulunan ve yıllardır kullanılmadığı için atıl duruma gelen spor tesisinde yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Kullanılamaz hâlde olan halı sahalar, soyunma odaları ve kafeterya aslına uygun olarak ve fonksiyon değişikliği yapılmadan yenilendi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN DERS ÇALIŞMA İMKÂNI

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ile Ankara Atlı Spor Kulübü yakınlarındaki tesis; ABB ekiplerinin yaptığı çevre düzenlemelerinin ardından da kullanıma açıldı.

Alanda bulunan yaklaşık 170 metrekarelik kafe alanı da yenilenerek, okuma köşeleri ve açık oturma alanları oluşturuldu. Tesiste; öğrencilere sessiz ve huzur içinde ders çalışma, vatandaşlara ise kitap okuyup keyifli vakit geçirebilecekleri konforlu bir ortam sağlanıyor.

 

GENÇLERDEN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

 

BelPa Cafe’nin açılışına katılan gençler, mutluluklarını şu sözlerle dile getirdi:

 

-Sayime Özdemir: “Antalyalıyım, yeşil doğa ile iç içe ortamlara öğrencilik sürecinde Ankara’da iken çok özlem duyuyorum. Böyle yerler de aradığımız yerler çünkü hep kapalı havasız ortamlarda kalıyoruz. Burası şuan bizim için çok güzel bir alan oldu. Yemekler de çok lezzetli haliyle ben çok beğendim.”

 

-Çağla Baş: “Çok keyifli bir ortam. Böyle bir açılışın olması özellikle öğrenciler için faydalı olacaktır. Mansur Başkan her zaman öğrencilerin yanında biz de onun yanındayız.”

 

-Hazal Zeybek: “Balıkesir Kazdağları’ndan geliyorum ben de. Yeşil alana ihtiyacımız vardı. Gençlere hitap eden bir yer olduğunu düşünüyorum. Mansur Başkan’ı çok seviyoruz ve gençlere yönelik böyle şeyler yapması bizi çok mutlu ediyor.”

 

-Buse Koca: “Burayı çok beğendim. Yeşillikler içerisinde çok güzel, çok hoşuma gitti. Burayı bize açmış olduğu için Mansur Başkan’a ve Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”

 

-Ege Dinç (AKK Başkent Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı): “Bugün burada bir hatır kahvesi içmek istedik. Gençlerin Mansur başkanla olan iletişimlerini ve ilişkilerini hatırlandırmak için bir hatır kahvesi etkinliği düzenlemek istedik. Kahvemiz sıcak, sohbetimiz güzel hatırı da 40 yıl olsun inşallah.”

      

ttg9uael3pzqyxcIfpgfjkvy.jpg

oe7vjdth8xmkIpzbraepirnw.jpg

123o7ta9znew5juhepm6xxgb.jpg

t9fkwcl4lndrvshca5bqnm8k.jpg

sd4gynhrvb3parv2oq0Ij1bo.jpg

fcr0en48g9zoqaswyvptybdw.jpg

9de7rtxxscpsoagv3njIbvco.jpg

I8udbkmt9p1njdfowkbas5so.jpg

psqjwjtbm4cfgyx1luqtiuad.jpg

enboaeszdq4xf8k9fbwo7v6p.jpg

ytgluhsf5blzk7npo1bmkg4h.jpg

xdjmfpuo1qbl9tnhqmaagkvv.jpg

gn0hu5qjulta4zojy2x1htz8.jpg

71arxIkrs2aof3peufqhjwlp.jpg

7p9dzqyun5qfnoljmfae8vub.jpg

y6refw24idn1svfvgbjo9zlI.jpg

j7htjzwgsog3lcoa1bdaqvx8.jpg

kvlxwz68jr9ze1dsk5sotnfy.jpg

n7rt9yrxanlfkwdhhtxau8mo.jpg

mgqr2dovcp0uykf8wygb41tz.jpg

dycwunl3zohepiggfmyqmjv0.jpg

eewyx8ufhxlnjsyIuv7rcwi1.jpg

Icklfgvwdqscyvk9toltmazf.jpg

y420sxpcket5b3qzlso8lIom.jpg

jm9oork6wczhd7hnuyrf1ptv.jpg

vxnk6rz371wsq85t0hvgobjd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.