Atilla Özsoy Koşusu'nu Luminary kazandı

Atilla Özsoy Koşusu'nu Luminary kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olan çim pistteki 1200 metre mesafeli koşunun (KV-8) kazananı, Ali Dobak'ın jokey Mehmet Akyavuz idaresinde start alan safkanı Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) oldu.

Tayral Tutumlu tarafından yetiştirilen, Mahmut Kılıçseren antrenesindeki 4 yaşlı safkan, bugün sergilediği performansıyla katılmış olduğu 22. startındaki 7'nci birinciliğini elde etti.

7 safkanın start aldığı koşuda ikinciliği Saetta (Kaneko - Polente / Unaccounted For) elde ederken, Azmantor (Kaneko - Loved By All / Elusive City) üçüncü, Maça Kızı (Torok - Bigalı Kız / Strike The Gold) dördüncü ve Special One (Kaneko - Ar En Ciel / Common Grounds) da beşinci olarak koşuyu tamamladılar.

Luminary'nin galip ayrıldığı koşuda müddet 1.09.73 olurken, farklar 2 boy - boyun - ½ boy- ½ boy şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Osman Ergin'e kupayı merhum Atilla Özsoy'un torunu Dalım Özsoy verdi. Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Kulübümüz eski başkanlarından Ömer Faruk Girgin ve Kulübümüz Asli Üyesi Nedim Akagündüz ile davetliler de katıldı.

 

                           ATİLLA ÖZSOY

1930 yılında İstanbul'da doğan Atilla Özsoy, Birleşik Alman İlaç Fabrikası A.Ş. Müdürlüğü'nden emekli oldu. Tekstil, hazır giyim, ambalaj ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Özsoy Şirketler Grubu İdare Meclisi Başkanlığı yaptı.1985 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Özsoy, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları'nda görev aldı. Sahibi ve yetiştiricisi olduğu Babayiğit, Başkomutan, Oruç Reis, Rich And Handsome isimli safkanlarıyla birçok grup koşu kazandı. 2013 yılında aramızdan ayrılan Atilla Özsoy'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

d1ynru3ojwqxhea0tnI2fs5c.jpg

twohnfb86szgdeujvtmaxirs.jpg

wtcfa9uxpnd8wj4sklbmc6sz.jpg

my49wqomnj5vcxplzr6I3grw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.