Atölye: İstanbul Çocuklara Soruyor

Atölye: İstanbul Çocuklara Soruyor

KDYM Sömestir Atölyeleri devam ediyor…

Belediyemize bağlı Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimiz, yarıyıl tatilinin ikinci haftası olan 2-3 Şubat tarihlerinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik “İstanbul Çocuklara Soruyor” atölyesi düzenliyor.

Atölye Hakkında
İstanbul Kent Konseyi’nin “İstanbul’da yaşayan her çocuk, çocuk meclisinin doğal bir üyesidir” yaklaşımı ile oluşturduğu “İstanbul Çocuklara Soruyor” projesi, şehrin her yerindeki çocuklar için daha iyi bir İstanbul’un yol haritasını yine onlarla birlikte oluşturmayı amaçlıyor.

7-14 yaş grubu çocuklar, bu 2 saatlik keyifli atölye boyunca birer “İstanbul Uzmanı” oluyor; İstanbul’u mercek altına alarak ayrıntılı bir şekilde gözden geçiriyor. İstanbul’un sevdikleri, güzel buldukları ya da onları rahatsız eden, eksik buldukları ve iyileştirilmesini istedikleri yönlerini belirleyen çocuklarımız aynı zamanda kendi çözüm önerilerini de oluşturuyor. Kısaca nasıl bir kentte yaşadıklarını umursayan çocuklar, bu atölyelerde kendi gözlemleri, algıları, ihtiyaçları, hayalleri ile İstanbul’u bakıma alıyor; seslerini, sözlerini duyurarak İstanbul’un şekillenmesinde rol alıyor.

Detaylar
• Atölye süresince maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecektir.
• Atölyeler 7-10 ve 11-14 yaş aralığındaki çocuklara yöneliktir.
• Her yaş grubundan atölyeye katılım için 25 kişilik kontenjan mevcuttur.
• Katılım ücretsizdir.

Program
7-10 Yaş Grubu için:
Tarih: 2 Şubat 2022 Çarşamba
Saat: 13.30-15.30
Yer: Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi
Adres: Levent Mah. Yasemin Sok. No: 2 Beşiktaş/İstanbul

11-14 Yaş Grubu için:
Tarih: 3 Şubat 2022 Perşembe
Saat: 13.30-15.30
Yer: Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi
Adres: Levent Mah. Yasemin Sok. No: 2 Beşiktaş/İstanbul

Bilgi ve Başvuru için:
Telefon: 0212 319 42 42 - 5022

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.