Av. Atilla Özen “Yaşanabilir bir Bayrampaşa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Av. Atilla Özen “Yaşanabilir bir Bayrampaşa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

CHP Bayrampaşa Belediyesi Meclisi grup Başkan Vekili Av. Atilla Özen geride kalan iki buçuk yılın ardından meclis gündemini değerlendirdi

CHP Bayrampaşa Belediyesi Meclisi grup Başkan Vekili Av. Atilla Özen, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığının düzenlediği basın toplantısında 2,5 yılda neler yaptıklarını paylaştı

İşte O Açıklamalar

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrası Bayrampaşa halkı tarafından Cumhuriyet Halk Partisine tevdi olunan muhalef görevi kapsamında 2,5 yılda ne yaptığımızı, nasıl bir muhalefet anlayışını benimsediğimizi siz değerli basın mensupları vasıtasıyla halkımızla kısaca paylaşmak isteriz. Tabi ki her yaptığımızı bu kısıtlı zamanda anlatabilmemiz olanaklı değil. Ancak önemli gördüğümüz bazı konu başlıklarını şöyle sıralayabiliriz:

Belediye çalışmalarıyla ilgili halkımızın yararına olacak şekilde doğru ve yapıcı müdahalelerde bulunarak uyaran ve çözüm üreten, hatalı uygulamalarda ısrar halinde tenkit edip halka şikayet eden olduk. Belki bu yüzden Meclis toplantılarının canlı yayınlanması önerimiz hiçbir gerekçe sunulmadan reddedildi. Oysa gelişen teknoloji çağında, pandemenin kalabalıklara girmeyi engellediği ortamda, elektronik yolla meclis toplantılarının halkın da izlemesine sunulmasında ne sakınca olabilirdi ki ?

Denetim Komisyonunda üye arkadaşlarımızın tespit ettikleri açık ihale yerine pazarlık usulü ihalelerdeki yaklaşık maliyetin doğru hesaplanmaması nedeniyle oluşabilen kamu zararlarından, doğrudan temin yoluyla mal ve hizmet alımlarında ihalelere katılımın dolayısıyla rekabetin arttırılamamasından, ödemelerin zamanında yapılamaması nedeniyle maliyetlere yansımasından bahsettik.

Temalı park gibi lüzumsuz ve israfa neden olan projeler yerine, kaynakların halkın gerçek sorunlarına ayrılması gerektiğini savunduk. Cumhuriyetin kuruluş ve değerleriyle, Atatürk ilke ve devrimleriyle sorunları olan vakıf ve derneklere yer tahsis edilmesine karşı çıktık.

Belediye varlıklarının kamuya tahsisli oluşu, Belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmemesinin sığınağı olmamalıdır dedik. Alacaklarını zamanında tahsil eden, borçlarını zamanında ödeyen bir Belediye olunması gerektiğini savunduk. Şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemini vurguladık. Lüks makam aracı kiralanması gibi israf kalemlerinden kaçınılması gerektiğini söyledik.

Geliri giderinden az olduğu için borçlu olan, borçlu olduğu için de borçlanma yapan Belediyemizde; tanıtım ve reklam, temsil ve ağırlama gibi tasarruf edilebilecek kalemleri gösterdik.

Belediyenin alacaklarını tahsil etmesini, vergisini ödeyen, mali yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşın cezalandırılmamasını, böylelikle faizle borçlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledik.

Muhtarlıklara ve spor kulüplerine yapılan yardımların ise arttırılmasını, yerel basının desteklenmesini, otopark ücreti gibi tarifelerde halkın yararına olacak makuliyet sınırlarını savunduk. Özellikle pandemi döneminde yiyecek, yakacak ve burs gibi sosyal yardımların yetersizliğini eleştirdik.

Sağlık tedbirlerine uygunluğu bakımından pazar yerlerinde incelemeler yaptık. Muhtarlarımızı ziyaret ederek mahallinde sorunları dinledik. Terazidere Mahallesinde sel baskınlarının önüne geçilmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceledik.

Meclis tarafından Hukuk, Tarife, Bütçe ve İmar gibi ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaları, komisyonda yer alan alanında yetkin meclis üyesi arkadaşlarımız marifetiyle yerinde inceleme yapmak, ilgilileri ve konunun uzmanlarıyla görüşmek suretiyle titizlikle değerlendirdik. İdarenin kendi görev dönemini aşar şekilde sözleşme yapmasına karşı çıktık. Düzeltmesini yaptırdığımız sözleşmeler, Müdürlüklere geri çektirdiğimiz gündemler oldu.

İlçemizde sadece 300 dernek olmasına rağmen, 2 yıl önce yapılan genel kurulunda Kent Konseyi’nin 30’dan az kişiyle toplanmasının sebebini sorduk.

Ferhatpaşa Mevkiindeki Carrefour alanının imar durumu ticaret ve hizmet alanı olmasına rağmen, firmalarca toptan ticaret ve depolama alanı olarak kullanılmasından kaynaklı kamyon ve tırların 24 saat esası ile çalışıp meydana getirdikleri gürültü ve görüntü kirliliği nedeniyle Belediye Başkanının da oturduğu Hayattepe Konutlarında yaşayan halkın şikayetlerini Meclisin gündemine taşıdık.

Geçmiş dönemlerde Kaymakama yasaya aykırı olarak konut olarak kullanılmak üzere tahsis olunan lüks rezidans nedeniyle Belediyenin uğradığı kamu zararını ve bu zararın tazmin edilip edilmediğini sorduk.

          Belediyenin okunmayan ve maliyeti yüksek olan propaganda mahiyetindeki Bayrampaşa Hayat Gazetesini basmasının yanlışlığını dile getirdik. Artık bu gazete basılmıyor.

          Belediyenin para vererek yaptırdığı ama kimsenin haberinin olmadığı anketleri ve buna ödenen ücretleri sorduk. Belediye Başkanının şahsının tanınırlığıyla ilgili anketin gerekliliğini ve dayanağını öğrenmek istedik.

İmar planında özel sağlık alanı olan bir özel hastanenin, özel bir okul tarafından nasıl kullanılabildiğini sorduk.

23 Haziran 2019’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi öncesi Bayrampaşa Belediyesine ait reklam panolarında yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Binali Yıldırım’a ait bez afişler için başvuru yapılıp yapılmadığını, reklam bedeli alınıp alınmadığını sorduk. İp kullanılarak afiş asılmak suretiyle izin alınmadığını ve dolayısıyla bedel ödenmediğini öğrendik.

Belediyenin gelir kalemlerinden olan reklam panolarını, bu panolarda reklam yerine neden Belediye Başkanının fotoğraflarının yayınlandığını sorduk.  

Gerekli gereksiz sürekli atılan mesajları, mesaj atılması için vatandaştan rıza alınıp alınmadığını sorduk.

Belediye işleriyle ilgisi olmayan Dil ve Edebiyat Dergisinin neden satın

alındığını sorduk. Bu dergiyi çıkartanlara bakıldığında, bu satın almanın nedeni görülecektir sanırım.

          Eski yapı stoğu çok olan ilçemizde kentsel yenileme ve bunun planlanmasının yapılabilmesi için inşaatçılık anlayışından estetik anlayışına geçmeyi, bunun için “Kentsel Yenileme Komisyonu” kurulmasını talep ettik. Önergemiz, zaten İmar Komisyonu var denilerek reddedildi.

Geçen yılın Temmuz ayında (3 Temmuz 2020) yanan Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM) binasıyla ilgili sorumlu olanları, zararın nasıl giderileceğini ve binanın ne zaman faaliyete geçeceğini sorduk. Bu konuyu dört kez Meclis gündemine getirerek takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Gördüğünüz üzere seçim dönemimizin yarısı sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Bayrampaşa Belediyesindeki Meclis Grubu olarak parti tüzüğümüz, programımız ve seçim bildirgelerimizdeki yerel yönetim anlayışımız olan sosyal adaleti geliştiren, üreten ve istihdam yaratan, hakça paylaşan, hesap veren ve şeffaf yönetilen, hoşgörülü ve saygılı, çevre dostu, nefes alan kentlerde yaşama arzusuyla halkımızın verdiği görevi yerine getirdiğimizi, daha güzel ve yaşanabilir bir Bayrampaşa için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi siz değerli basın mensupları vasıtasıyla tüm halkımıza ifade ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.