AV. ZEYNEL ÖZTÜRK, “İBADETHANEMİZE BİR AD KOYMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) İstanbul’daki Alibeyköy Cemevi’nde bir araya gelerek AKP’nin yeni Alevi açılımına karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) İstanbul’daki Alibeyköy Cemevi’nde bir araya gelerek AKP’nin yeni Alevi açılımına karşı ortak bir bildiri yayımladı.

AKP’nin yeni Alevi açılımına karşı ABF öncülüğünde İstanbul’daki Alibeyköy Cemevi’nde bir araya gelen Alevi kurumları, iktidarın samimi olmadığını ifade ederken; yayımladıkları ortak bildiride “AKP 20 yıllık iktidarı boyunca hiçbir hak talebimizi yerine getirmemişken bugün cemevlerimize ‘kültür merkezi’ diyerek aslında bir hak gaspı daha yapmaktadır. Bizim ibadethanemize bir ad koymak, onu bir kalıba sokmak kimsenin haddi değildir” dedi

Av. Zeynel Öztürk yaptığı konuşmada, “ Sevgili canlar herkese merhaba, Hava soğuk ama yüreğimizdeki İnancımız hiçbir zaman solmadı. Dünyanın sonuna kadar da solmayacak, Biz ne yapacağız, biz ne yapmalıyız. Taleplerimizi sorunlarımızı birbirimize itiraf etmekten anlatmaktan yorulduk. N yapacağız biz bunları konuşmamız lazım. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir inanç resmi otoriteye kendini tanımlamak zorunda değil ve böyle bir zorunluluğa da tutulamaz ve hiçbir inanç, o inatça olmayanlar ile tanımlanamaz. Bizi kimse tanımlamaya kalkmasın, biz Aleviler olarak kendimizi tanımlarız. Nerde ibadet edeceğimizi, nasıl ibadet edeceğimizi biz karar veririz.” dedi

Resmi otoriterin tek bir görevi vardır. Kendi coğrafyasında yaşayan tüm inaçların ibadet etmesini sağlamasıdır diyerek konuşmasına son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.