Av. Zeynep Tatar, “Kâğıthane’ye hiç bir katkısı olmayan bir proje”

Av. Zeynep Tatar, “Kâğıthane’ye hiç bir katkısı olmayan bir proje”

Cumhuriyet Halk Partisi Kâğıthane meclis üyesi Av. Zeynep Tatar, Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan nostaljik dekovil hattı ile ilgili açıklama yaptı

Tarihte 'Kağıthane Treni' olarak da bilinen, 1'inci Dünya Savaşı döneminde kömür, Kurtuluş Savaşı döneminde de Anadolu'ya silah taşınmasında kullanılan Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, 100 yıl aradan sonra nostaljik bir trenle yeniden hayat bulması bekleniliyordu
Bir türlü hizmete girmeyen dekovil hattı ile alakalı bir konuşma yapan CHP Kâğıthane meclis üyesi Av. Zeynep Tatar Kâğıthane’ye hiç bir katkısı olmayan bir proje ne zaman açılacak diye sordu

tatar.jpg
İşte O Açıklama
Bildiğiniz üzere Temmuz ayı meclisinin ikinci oturumu öncesi nazik davetinizi kırmayarak Meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte Dekovil (Tarihi) tren hattının test sürüşüne katılmış bulunmaktayız. Yerinde yapmış olduğumuz tespitler ve sorularımız bulunmaktadır. Başkanımızın bu sorularımıza cevap vermesini talep ederim


1-   Dekovil tren hattı 30 Ağustos’ta açılacaktı neden açılmadı?
2-  Tren hattı açılacaksa eğer Durakları ne zaman yapılacaktır?
3-  Dekovil tren hattı inşaatı yapılırken gerekli önlemler alınmaması sebebi ile bu yol üzerindeki inşaat sebebi ile kaç tane ölümcül trafik kazası olmuştur?
4-  27 Kasım 2018 de ihalesi düzenlenen bu tren inşaatını hangi şirket ne kadara yapmayı taahhüt etmiştir?
5- Dekovil tren hattının proje çizim maliyetine ve prototip maketine ne kadar harcanmıştır?
6- 90 günde bitirileceği taahhüt edilen bu tren hattının başlangıç tarihi 7 Ocak 2019 bitiş tarihi 6 Nisan 2019 olması gerekirken neden halen bitirtememiştir. Bitirildi ise treni hareket etmesini engelleyen teknik aksaklık nedir. Halen yaşanan gecikme nedeni ile yüklenici firmaya cezai şart uygulanmış mıdır,?
7-  Dekovil tren hattı projesinin amacı Kâğıthane’nim trafiğine çözüm bulmak mı,  yoksa Kâğıthane’ye tarihi bir proje kazandırmak mıdır.  Eğer ki tarihi bir proje ise bu kadar masraf yapmaya ve değmiş midir?


Yapılan tren hattı trafiğe çözüm bulmak ise eğer 3 km olan bir yolda araçların transit geçtiği bir yol olup konulan tren hattı ise eksik sinyalizasyon ve trafik ışıkları nedeni ile araç trafiğine sebebiyet verip ciddi derecede araç trafiği yaratmaktadır. Üstelik başlangıç durağının Belediyemizin hemen arkasında başlayacağı ve son durağının ise Nikah salonun hemen önünde olduğu söylenen bu tren hattının yürüme mesafesi 15 dakika olup tren hattı bu 15 dakikayı kaç dakika’ ya indirecek Kağıthane halkına bir kolaylık sağlamaktadır. 


Anlayacağınız üzere kısaca dekovil tren hattının fonksiyonu tarafımızca anlaşılamamış olup trafiği çözmek amaçlımı yoksa tarihi proje oluşturmak amaçlımı olduğu konusunda açıklamalarınızı beklemekteyiz. 


Kâğıthane’ye hiç bir katkısı olmayan bu projeye bu kadar yüksek rakamlı paralar harcanması vicdanımızı rahatsız etmektedir. Bunun yanında dekovil hattı vagonları test sürüşünde olduğu gibi birbirine çarparak durmaya devam mı edecektir,  bunun için çözümünüz var mıdır? Test sürüşünde katıldığımızda bu çarpmadan rahatsız olmayan olmamıştır sanırım. Yaşlı yada hamile vatandaşın yaralanmasına sebebiyet verebilir.
Tüm bu sorularımızın cevaplanmasını Sayın başkan yada yetkili başkan yardımcımız tarafından cevaplanmasını diliyor ve beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

tarihi-kagithane-treni-agustosta-raylarda-14259711-o.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler