AVCILAR BELEDİYESİ 5 AYDA 400 BİN MASKE ÜRETTİ

AVCILAR BELEDİYESİ 5 AYDA 400 BİN MASKE ÜRETTİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde toplum sağlığını korumaya yönelik önemli çalışmalara imza atan Avcılar Belediyesi, belediye bünyesinde oluşturulan atölyeyle kendi personelinin ve vatandaşların maske ihtiyacını karşıladı.

Yaklaşık 5 aydır günlük 3000 maske üretilen atölyede, günlük kullanıma uygun maskelerin yanı sıra Türkiye’de bir ilk olarak işitme engellilere yönelik maske üretimi de yapılıyor.

Üretilen maskeler, zabıta ekipleri tarafından halk pazarları ve ibadethanelere gelen vatandaşlara, kamu çalışanlarına, Avcılar Belediyesi personeline kamuya açık alanlarda salgın süresince dağıtıldı.

İlçede yaşayan işitme engelli vatandaşların pandemi süreci boyunca iletişimde güçlük çektiğini öğrendikten sonra harekete geçen Av. Belediye Başkanı Turan Hançerli, ağız bölgesi şeffaf olan maske üretimine başlanması talimatı vermişti. Günlük maskelerin yanı sıra işitme engelliler için maskenin de üretildiğinin bilgisini veren Başkan Hançerli, maskelerin çevre ilçelerdeki işitme engelli vatandaşlara ve şehir dışındaki derneklere de ulaştırıldığının söyledi. Gelen talepler doğrultusunda işitme engelli maskeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Maskelerin hijyenik koşullarda büyük bir titizlikle üretildiğinin altını çizen Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Salgın süreci herkesin hayatını ciddi oranda etkileyip değişmesine neden oldu. Maskelere olan talebin artmasıyla birlikte özellikle maske piyasasında değerinin çok üzerinde satışların gerçekleştiğini ve hemşerilerimizin maske temin etmekte büyük zorluklar yaşadığını gözlemledik. “Gerçek sorunlara gerçek çözümler” anlayışıyla sürdürdüğümüz hizmet politikamız doğrultusunda, hemen ihtiyaca yönelik üretime başladık. Avcılarımızın bu süreci mümkün olduğunca en güçlü şekilde atlatabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Avcılar Belediyesi Maske Üretim Atölyesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında maske üretimi devam ediyor.

nacbtv1uskm4yqrvyjeae03k.jpg

gjt3dsvz4xoapknwqc1v0eIr.jpg

jenqcfmrxwpu1ab0zbh5cout.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.