Avcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Konvoy Düzenledi

Avcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Konvoy Düzenledi

Avcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı için konvoy düzenledi

Avcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı için konvoy düzenledi Avcılar’da Cumhuriyetin 100.yılı coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Avcılar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında klasik araçlar ve belediyeye ait hizmet araçlarının katıldığı bir konvoy düzenledi.

Belediye Araçları ve Klasik Nostaljik Araçlar Büyük İlgi Gördü.

Eylül ayında başlayan etkinlikler ,Avcılar Belediyesi’nin daha iyi hizmet sunmak için öz gücü ile filosuna kattığı Belediye Araçları ve Nostaljik Klasik Otomobillerin Konvoyu ve  Sergilenmesi ile devam etti. Konvoy, Avcılar Gümüşpala Mahallesi'nden başlayarak 20 kilometrelik bir güzergahı takip ederek Merkez Mahallesi Reşitpaşa Caddesi'nde sona erdi.

Konvoy boyunca Kırmızı nostaljik klasik araba ile vatandaşları selamlayan Turan Hançerli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye araçları ve Klasik Nostaljik Araçlar,Avcılar’ı turlarken Avcılar’da renkli görüntüler ortaya çıktı.  Avcılar’ın tüm sokaklarında caddelerinde vatandaşlar konvoyu bayraklarla,alkışlarla karşıladı.

“Cumhuriyet, aslında güçlenme, ülkemizin güçlenmesi belediyemizin güçlenmesidir.”

Konuyla ilgili konuşan Avcılar Belediyesi Başkanı Turan Hançerli ; “Cumhuriyet, aslında güçlenme, ülkemizin güçlenmesi belediyemizin güçlenmesidir. Belediyemizin öz kaynaklarıyla elde ettiği kendi malı, Avcılar halkının malları araçlarla bir konvoy gerçekleştiriyoruz.

Araçlarımız kırmızı beyaz bayraklarımızla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün fotoğraflarıyla bezendiler ve Avcılarımızı gezeceğiz.

Klasik otomobiller var, artık bu bir Cumhuriyet klasiği oldu.

Dolayısıyla biz de Avcılarlı hemşerilerimle klasik otomobillerle ve belediyemizin Avcılarımızın belediyemize kazandırdığı araçlarla kendimizi farklı bir şekilde dolanacağız. Çünkü bu araçlar her gün Avcılar'da dolanıyorlar ama bugün bayraklarla bezendiler, Atatürk'ümüzün resimleriyle bezendiler ve bugünde farklı bir şekilde gezecekler. Bir gösteri yapacağız" dedi.“Dedi.

Avcılar’da etkinliklere yoğun ilgi

Konvoyun ardından 100. yıl etkinlikleri, “100. Yılda 100 Bağlama İle Yüzyılın Ozanı Aşık Veysel ‘i Anıyoruz “ ve Kuvayi Milliye’den Cumhuriyet’in 100.Yılına Şiir ve Müzik Dinletisi ile devam etti.Marmara Caddesi Havuz Meydanı’nda gerçekleşen etkinliklere Avcılarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Avcılar Belediyesi ve Kent, Kültür ve Kalkınma Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinlikte 100.yılda 100 bağlama sanatçısından oluşan grup, Yüzyılın ozanı Aşık Veysel’i türküleriyle andı. Ardından Havuz Meydanı’nda , “Kuvayi Milliye’den Cumhuriyet’in 100 Yılına Şiir ve Müzik Dinletisi” etkinliğinden önce Cumhuriyet dönemi kostümleriyle Cumhuriyet’in ilk gününde basılan gazete dağıtıldı.

vdpdux6yqyiqmrfonkhn4amu.jpg

ld7kanug2suc0img4z9yecsp.jpg

gbphtlwl4dcpajn1k7xz8trv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.